NA24.no

Pøser ut for et nummer

Sist oppdatert:
Bankene bruker millioner på å markedsføre sine telefonnumre. Nesten ingen husker dem.

En undersøkelse MMI/Synovate har utført for tekstnummerleverandøren Smart Communication viser at nesten ingen husker de femsifrede telefonnumrene til banker og forsikringsselskaper.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I undersøkelsen ble det spurt om forbrukere husker telefonnumrene til ulike store aktører i det norske markedet. Dette er numre de respektive selskapene har investert betydelig igjennom kjøp og senere markedsføring av.

Storebrand har kjørt tungt med reklamefilmer det siste året og avsluttet samtlige med å vise telefonnummeret. Likevel var det bare én av 518 spurte i undersøkelsen som klarte å komme på nummeret.

- Vi mener det er viktig å avdekke at det stort sett er penger ut av vinduet å markedsføre selv enkle, femsifrede telefonnummer – kun med tall. De blir ikke husket likevel. Samtidig vet vi at såkalte tekstnummer raskt huskes av mange. I USA og Australia er dette stort. I Norge er vi helt i starten, men vi tror mange store aktører vil gå over til tekstnummer, sier daglig leder i Smart Communication, Børre Syversen i en melding.

Her er resultatene for de andre bankene og forsikringsselskapene
(prosent av respondentene som husket telefonnummeret):

Nordea: 0%
Fokus: 0%
Postbanken: 1%
Vesta: 1%
Gjensidige 2%
If: 4%
DnB NOR: 5%

(Kilde: MMI Synovate)

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere