PST-agent trekker seg

Foto: (Scanpix)

- Han tar konsekvensen av sine handlinger

22.02.13 15:43

Norsk Journalistlag rakk aldri å kaste ut PST-agent Christian Høibø.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått en utmelding fredag på bakgrunn av kritikken vi har rettet mot ham. Han tar nå konsekvensen og det synes vi er ryddig, sier Thomas Spence, nestleder i NJ til Nettavisen NA24.

Med umiddelbar virkning

I E-posten til Norsk Journalistlag skriver Høibø:

«Jeg viser til uttalelser fra NJ-leder Elin Floberghagen der hun påpeker rolleblandinger i forbindelse med mitt medlemskap i NJ. Som en konsekvens av NJ-lederens uttalelser ønsker jeg med denne mailen umiddelbart å trekke meg som medlem i NJ.»

Ønsket å jobbe som journalist

Høibø sto fram som infiltratør og PST-informant i NRK Brennpunkt på tirsdag. Han ble rekruttert av PST i 2002 og venstreaktivisten leverte rapporter til sikkerhetstjenesten helt fram til i fjor.

Les mer: Norsk reality-kjendis var PST-agent

I Brennpunkt-dokumentaren sier den tidligere PST-informatøren at han håper på en karriere som journalist.

Spence påpeker at det å drive som infiltratør og informant for PST er uforenlig med det å være journalist. Derfor ønsket de å ekskludere Høibø.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

- Han tar konsekvensen av sine handlinger og vi er enige om hvordan medlemmer i Norsk Journalistlag skal opptre, fortsetter Thomas Spence i NJ.

Glad

Nestlederen i journalistenes fagforening legger ikke skjul på at han er glad for at Høibø selv sier opp sitt medlemskap.

- Nå er denne biten av denne store saken er avklart for vår del, så er det andre organer som må ta stilling det som berører andre forhold. Det er ingen tvil om at journalister må verne om sin integritet for å opprettholde denne overfor publikum, sier han.

Høibø har ingen ytterligere kommentarer til saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag