NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,83
Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)

Radio-sjef går av

Sist oppdatert:
Sjefen i SBS Radio slutter.

Bente Klemetsdal slutter som administrerende direktør og ansvarlig redaktør i SBS Radio Norge etter sju år. Direktør for Multimedia og Teknologi i TVNorge, Bernhard Steen, går inn som konstituert sjef for selskapet, som rommer Radio Norge, Radio 1 og The Voice.

- Jeg har hatt sju fantastiske år i SBS Radio Norge sammen med dyktige medarbeidere. Det har vært en spennende reise i en bedrift preget av en utrolig sterk kultur og medarbeidere med gode holdninger. Sammen har vi skapt merkevarer og radio som betyr noe i folks hverdag. Vi har også tatt en sterk posisjon både lokalt og nasjonalt, og det er vi veldig stolte av. Jeg ønsker alle i SBS Radio Norge lykke til videre, sier Bente Klemetsdal, i en pressemelding.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

- Formidabel innsats
Styreleder i SBS Radio Norge, Harald Strømme, sier Klemetsdal har gjort en formidabel innsats i et svært tøft og konkurransepreget marked.

- Bente har ledet radioen i en krevende tid. Hun har sørget for at Radio Norge er en vinner i det kommersielle radiomarkedet. Det er en imponerende utvikling. Vi har samtidig respekt for den avgjørelsen hun har tatt, og ønsker henne lykke til med nye utfordringer, sier Harald Strømme, i meldingen.

Klemetsdal legger ikke skjul på at jobben har vært krevende, og at ikke minst prosessen rundt DAB-prosjektet har tatt mye tid og energi.

- Selv om jeg håpet at DAB-samarbeidet skulle falle på plass, har ikke dette vært avgjørende for meg. Det er lenge siden jeg varslet Harald Strømme om at jeg vurderte å skifte beite, og nå er tiden inne. Jeg er trygg på at selskapet vil finne gode løsninger på DAB-spørsmålet framover. I det arbeidet tror jeg det er lurt å få inn nye krefter og friske øyne, sier Klemetsdal, i meldingen.

- Krevende jobb
Den avtroppende radiosjefen sier det har vært både morsomt og krevende å lede Radio Norge.

- Det har vært oppturer og nedturer. Det ble mange tøffe tak ved overtakelsen av det som i dag er Radio Norge, og utfordrende tider i forbindelse med lokale radiokonsesjoner. Men vi har også sett kanaler, merkevarer og mennesker blomstre. SBS Radio Norge ble en kommersiell vinner i fjor, anført av Radio Norge, som styrket seg ytterligere med 11,7 prosent av radiolyttingen i Norge i 2011. Også i Radio 1 og The Voice har det skjedd mye positivt. Jeg har vært heldig som har fått jobbe med så mange flinke mennesker, sier Klemetsdal, som foreløpig ikke vil si hvor veien går videre, Ifølge meldingen.

Vil fortsette det gode arbeidet
Konstituert administrerende direktør, Bernhard Steen, har omfattende ledererfaring fra mediebransjen. Steen sitter i TVNorges ledergruppe som Direktør for Multimedia og Teknologi, og jobber blant annet med digitalisering og distribusjon.

- Det viktigste nå er å fortsette det gode arbeidet som Bente og de ansatte i SBS Radio Norge har gjort hittil, samtidig som jakten på en ny administrerende direktør starter, sier Steen i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere