Rådyr festivalmoro

Kravene etter Hove-konkursen er på hele 14 millioner. Det kan gå mot straffeforfølgelse av personer i festivalledelsen.

04.02.09 13:17

Fjorårets Hove-festival endte i en dundrende konkurs, og bobestyrer Pål Christensen har nå fått en oversikt over den svært lange kravlisten fra til sammen 69 kreditorer.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

– Det har vært en uvanlig stor vilje til kreditt. Listen over kreditorer er begredelig lesning. Til sammen har 69 kreditorer til gode 14,1 millioner i boet. I tillegg kommer etter hvert et krav fra lønnsgarantifondet. Jeg tipper vi lander på rundt 15 millioner i samlede krav, Pål Christensen, bobestyrer for Hove-festivalen til Agderposten.

Blant annet har Arendal kommune spyttet flere millioner kroner inn i festivalen. Da festivalen ble slått konkurs lile julaften i fjor tapte kommunen rundt fem millioner kroner.

Overfor Agderposten legger ikke Christensen skjul på at det kan bli aktuelt å straffeforfølge personene i de ledende stillingene i festivalen. Men dette vil ikke bli avgjort før i mars.

– Det er oppnevnt en borevisor. Spørsmål om straffbare forhold og konkurskarantene vil først bli vurdert etter at borevisorens rapport er klar, forteller Christensen til avisen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Av verdier i Hove-boet fant Christensen kun 175.000 kroner.

– I 2007 gikk festivalen med 6,3 millioner i minus. Tallet for 2008 ville blitt det samme. Festivalen er utvilsomt drevet på kreditorers regning, mener Christensen.

Restene av Hove ble plukket opp av britiske Festival Republic som blant annet står bak Glastonbury-festivalen i Storbritannia.

Daglig leder og styreleder Morten Sandberg sier til avisen at han og Toffen tilsammen har tapt millonbeløp på festivalen, og at de ikke har gjort noe galt i forbindelse med konkursen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Det har ikke lykkes NA24 Propaganda å få tak i Christensen onsdag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag