Redaktør klar som avisbud

Skulle det bli streik vil sjefredaktør i Tønsberg Blad levere avisen selv.

I fjor tok Tønsbergs Blads sjefredaktør på seg ansvaret og bidro som avisbud for å løse budmangelen. Blir det streik har han fortsatt kartboken i bilen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Mindre omfang
1200 avisbud er varslet at kan gå ut i streik 2. april dersom partene i lønnsoppgjøret ikke kommer til enighet. Hardest rammet blir Aftenposten hvor det er varslet 435 plassfratredelser.

Les også: 1200 avisbud mot streik

I Tønsbergs Blad er omfanget mindre, men skulle det bli prekært er sjefredaktør Sigmund Kydland klart til å sette seg i bilen grytidlig om morgenen for å levere aviser til abonnentene.

Men redaktørkollegiet i avisen og de øvrige redaksjonelt ansatte kan puste rolig ut, de må neppe ut med avisene.

- Skal noen kjøre med avisen vil det bli meg. Jeg har jo fortsatt kartbase i bilen min, og får jeg den gamle ruten min skal det gå bra, sier Kydland til NA24 Propaganda.

Tilbud medlemskap
Tønsbergs Blad, som så mange andre norske aviser, sliter med å engasjere nok bud til å dekke opp rutene. Derfor tok Kydland sin tørn en gang i uken i fjor høst.

Les også: Redaktør ble avisbud

Dermed regner han med at han ikke vil bli kalt streikebryter dersom han tar på seg budruten sin.

- Jeg må nok være et unntak. Jeg ble til og med tilbudt medlemskap i fagforeningen sist. Det godt jeg ikke slo til på det – for da hadde jo også jeg blitt tatt ut dersom det blir streik, sier redaktøren og humrer.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag