*Nettavisen* Økonomi.

Redaktør sjikanert av egen journalist

Foto: (Scanpix)

BT måtte stenge sitt interne diskusjonsforum etter sjikane mot redaktøren.

23.09.08 10:23

Forrige onsdag ble det kjent at styret i Bergens Tidende konstituerte Trine Eilertsen som redaktør i avisen. Det har åpenbart falt tungt for brystet for en av journalistene i avisen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

På det interne diskusjonsforumet ble nemlig Eilertsen sjikanert og med så alvorlige ytringer at man valgte å stenge forumet for videre diskusjon. Det er Bergensavisen som skriver dette i dag.

Ifølge BA har mange BT-ansatte reagert på debattnivået i forumet, og skepsisen ble neppe mindre etter torsdagens angrep på den nye redaktøren.

Det skal ha vært en erfaren BT-medarbeider som gikk løs på Trine Eilertsen på forumet. Den mannlige journalisten kom ifølge BA med sterke og grove personangrep mot både Eilertsen og andre navngitte BT-medarbeidere.

Angrepet før
Eilertsen skal ikke være fremmed for denne type angrep fra mannlige kolleger. For seks år siden var Eilertsen fersk i jobben som politisk redaktør, og da sendte en mannlig medarbeider i avisen ut en e-post med grove angrep på henne.

Redaktøren mener disse angrepene sier mye om mennene som kommer med dem.

- Jeg har bestemt meg for å gi litt blaffen i sånt. Dette er jo ikke personer som har lyktes spesielt i livet sitt, folk som ikke er veldig fornøyd med seg selv. Det er sånne folk som gjør sånt, ikke sant? sa hun til BA på lørdag.

Ved flere tidligere anledninger har det vært aksjoner for å hindre «kvinnemafiaen» i å innta flere ledende stillinger i BT.

- Aldri hør om lignende
Hverken Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund har hørt om lignende tilfeller av personangrep tidligere.

- Slike ting bør ryddes opp i øyeblikkelig. En kan ikke ha det slik på en arbeidsplass, sier Nils Øy i Norsk Redaktørforening til BA.

- Nesten alle store mediebedrifter har sterke personligheter og en del konflikter. Men denne personen skulle gått til Eilertsen hvis han hadde noe å si. De interne kommunikasjonskanalene skulle ikke blitt brukt, sier Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til BA.

Journalisten som kom med angrepet mot Eilertsen ville ikke kommentere saken overfor BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.