*Nettavisen* Økonomi.

Redaktøren slutter i ABC Nyheter

- Det er veldig vemodig, sier Herman Berg.

15.09.10 16:14

Nylig ble det klart at nettavisen ABC Nyheter kutter bemanningen med tre årsverk. Nå er det klart at redaktøren tar sin hatt og går.

- Jeg slutter fordi jeg er uenig i deler av den fremtidige strategien som er lagt for ABC Nyheter. Jeg har vært ansatt i Startsiden i fire år, og det var jeg som startet ABC Nyheter i februar 2007, siden da har jeg vært redaktør, sier Herman Berg til NA24/Propaganda24.

Den fremtidige modellen til nettstedet har vært oppe til utallige diskusjoner i ABC Startsidens styre og ledelse det siste året. På bordet har det blant annet foreligget vurderinger om å selge nettstedet til mediekonsern som A-pressen. Kuttene som nå skal tas mener Berg er en feilslått strategi.

- Jeg har vært en forkjemper for at man skal ha en betydelig journalistisk egenproduksjon, noe jeg mener er ekstremt viktig for en nettavis.

Han synes at det er trist å forlate ABC Nyheter.

- Det er veldig vemodig. Samtidig må jeg si at jeg har vært ekstremt heldig som har fått sjansen til å være med på å bygge opp en riksdekkende avis. Vi har hatt en veldig sterk økning i trafikken, og journalistikken har vært den viktigste bidragsyteren til denne økningen.

Men Berg har forhåpninger om at fremtiden vil bli lysere, og ønsker avisen alt godt i fremtiden.

- Jeg håper virkelig at ABC nyheter skal bestå videre. Jeg er veldig opptatt av å skape varige verdier. Jeg har tidligere vært med på å starte Digi.no, som fortsatt består, og jeg håper det i fremtiden blir rom slik at flere kan bli ansatt i ABC Nyheter.

Berg vil også gi en takk til sine kolleger i nettavisen.

- Staben har vært helt enestående og har jobbet dag og natt for å få dette til. I tillegg vil jeg nevne at vi har vært ekstremt flinke til å ta innpå konkurrentene Nettavisen og Aftenposten fra den utfordrerrollen vi har hatt, sier Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.