NA24.no

(Contour Design)

Redder deg fra musearm

Sist oppdatert:
Er du redd for å få musearm kan dette være redningen.

[Teknofil.no]: Vi nordmenn benytter mye av tiden foran PC-en og bruken øker stadig.

Felles for mange som daglig har sin arbeidsplass foran skjermen er problemer med slitasjeskader på ledd, sener og muskler, ofte samlet under fellesbegrepet musearm.

Årsaken til problemet er ofte bruken av en tradisjonell mus, der både underarm, overarm og skuldre er i bevegelse.

For å avlaste armen kan du benytte deg av spesielt designede løsninger, som for eksempel RollerMouse Pro 2 fra Contour Design. Den har en stiv pris men etter noen dagers bruk er vi ikke i tvil; den tjener sin hensikt selv om prisen er høy.

En forlengelse av tastaturet
RollerMouse Pro 2 er et produkt der alle funksjoner til en tradisjonell mus er samlet i et brett. Brettet festes til tastaturet ditt med to armer, og blir dermed en slags forlengelse av tastaturet med avlastningspute for håndleddene og innebygd mus.

Dermed blir RollerMouse Pro 2 en slags forlengelse av tastaturet ditt der brettet blir en avlastningspute for håndleddene dine.

Har du laptop bør du heller sjekke ut søstermodellen RollerMouse Free.

I bruk
RollerMouse Pro 2 plugges inn i en ledig USB-inngang på datamaskinen, og installasjonen skjer automatisk.

Før du begynner å bruke musen kan du justere følsomheten på en liten bryter under enheten. Du kan også justere trykkfølsomheten på muserullen med det oransje hjulet som også er plassert på undersiden av enheten.

Det kreves en del tilvenning før du får dreisen på å bruke RollerMouse Pro 2, så litt tålmodighet må til før du mestrer enheten skikkelig.

Vi hadde ingen i redaksjonen med musearm i skrivende øyeblikk, men etter å ha testet RollerMouse Pro 2 over lengre tid er det merkbart at den letner belastning på både armer og skuldre. Putene som du hviler håndleddene på er dessutten behagelige og akkurat passe harde.

Apexklinikken i Oslo opplever at ergonomiske produkter som dette hjelper pasientene deres i hverdagen.

- Det hender vi skriver anbefalinger til pasienter med musearm om å ta i bruk slike ergonomiske produkter. Men vi har ingen tallfestet statistikk på effekten ved bruk av slike apparater. Dog har vi fått en del tilbakemeldinger fra pasienter som bruker slike produkter, og mener disse hjelper til og linder plagene dere, forklarer Heidi Prytz, kiropraktor ved Apexklinikken

Responsen til muserulla er kjapp, men ofte litt nervøs og upresis når du skal markere tekst eller trykke på små detaljer på for eksempel nettsider. For undertegnedes del var det i disse tilfellene enklere å bruke begge hendene på rullen samtidig.

Foruten selve musefunksjonen har RollerMouse Pro 2 en del praktiske knapper plassert under rullestangen. Du har hurtigtaster til kopiere, lim inn, venstre-, høyre- og dobbeltklikk samt et rullehjul for å bla deg raskere nedover på siden.

Konklusjon
Sliter du med musearm kan vi anbefale deg å prøve RollerMouse Pro 2. Det neste negative med løsningen er du må påberegne litt tilvenningstid og en tynnere lommebok – løsningen koster rundt 2 000 kr.

Finn billigste pris på RollerMouse Pro 2 her.

Det finnes ellers et triks alle kan bruke for å redusere musebruken:
Slik fungerer Windows's hurtigtaster

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere