NA24.no

Regine er død

Foto: Privat
Sist oppdatert:
18-åringen som ble landskjent da hun blogget om kreftsykdom døde torsdag.

(SIDE2:) «Torsdag 3. desember 2009 klokken 14.02 sovnet vår kjære Regine stille inn i sin seng med både mamma, pappa, lillesøster og kattepus ved sin side», står det å lese på Regine Hansen Stokkes egen blogg torsdag ettermiddag.

Innlegget er skrevet av Regines lillesøster Elise, og avslutter den 15 måneder lange kampen søsteren førte mot kreftsykdommen MDS/AML. På nettsiden reginestokke.com ble det forklart hva kreftsykdommen gikk ut på;

- Regine har noe som heter myelodysplastisk syndrom, som omfatter en feil på alle cellerekker. Sykdommen er nært beslektet med akutt myelogen leukemi.(blodkreft).

18 år gamle Regine Stokkes modige beskrivelse av sin egen kreftsykdom på bloggen «Regine Stokke – Face Your Fear» gjorde henne nasjonalt kjent. Stokke samlet også inn penger til kreftforskningen via sin blogg.

Fakkeltog
Bloggen skapte et stort engasjement fra flere mennesker. Så sent som i november gikk 300 fra lokalmiljøet i fakkeltog for henne i Kristiansund, ifølge Tidens Krav.

Regine forklarte selv at hun opprinnelig hadde ment å skrive bloggen for familie og venner.

Under tiden med behandling har Regine latt familie, venner og sine mange tusen lesere ta del i håpet, lettelsen og de mange vonde stundene.

I et intervju med Aftenposten.no fortalte Regine at hun kunne ha opp mot 100.000 lesere daglig.

- Du ga oss håp
Allerede minutter etter at familien valgte å offentliggjøre at Regine hadde tapt kampen mot kreften, hadde over 1000 personer sendt sine siste hilsener på bloggen hennes.

- Du ga oss håp og vi følte med deg. Du skrev om dine tanker til oss, til de som ikke forsto deg, heter det fra en leser.

Regine Stokke (18) skrev selv sitt siste blogginnlegg så sent som 1. desember.

- Det går skikkelig ille med meg nå om dagen. I dag har jeg kanskje sittet oppe i 2 timer sammenlagt. Ellers har jeg bare holdt senga. Miltsmertene er enorme. Det kjennes ut slik det gjorde i fjor høst, da jeg hadde miltinfarkt, skriver hun.

Tøffe måneder
- Etter 15 lange måneder i kamp mot kreften, har du nå endelig funnet fred. Det har nok vært de lengste og tøffeste månedene i ditt liv. Det har det også vært for oss rundt deg. Vi har hatt mange tunge stunder sammen i denne vanskelige tiden, men vi har også hatt mange fine, skriver søsteren Elise i den siste hilsenen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere