NA24.no

Regjeringen vil stenge NRK.no inne bak betalingsmur

TIDLIGERE P4: Kårstein Eidem Løvaas jobbet tidligere i den private radiokanalen P4. Nå går han hardt ut mot NRK og mener at kanalen ikke skal bruke lisenspenger til å konkurrere med private aktører på nett.
TIDLIGERE P4: Kårstein Eidem Løvaas jobbet tidligere i den private radiokanalen P4. Nå går han hardt ut mot NRK og mener at kanalen ikke skal bruke lisenspenger til å konkurrere med private aktører på nett. Foto: Heiko Junge / Faksimile (NTB scanpix/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Høyres mediepolitiske talsperson, Kårstein Eidem Løvaas, letter på sløret før stortingsmeldingen om NRK.

- NRKs kjernevirksomheten skal være radio og TV. Nettvirksomhet utover profilering av radio- og TV-stoffet må NRK ta seg betalt for, på lik linje med andre medier, sier Løvaas til Aftenposten.

Løvaas mener at NRK ikke må bruke statsstøtten til å gjøre konkurransen hardere for private aktører.

To rapporter, fra henholdsvis fra Oslo Ecomomics (bestilt av NRK) og NHH (på oppdrag fra kulturministeren), konkluderer med at NRK ikke truer andre medier på nett.

- Det der er med respekt å melde bare tull. Om noen leverer gratis det som andre må ta betalt for, så trenger man ikke være økonomisk utdannet for å forstå hva som skjer. 70 prosent av mediehusene opplever NRK som en konkurrent. 9 av 10 mener NRK vanskeliggjør nettsatsingen dere, sier Løvaas og legger til.

-I dag jobber en av fire norske journalister i NRK. Det er en utvikling som akselererer. Hvor er vi om få år? 2 av 4? Dette er ikke sunt for mediemangfoldet.

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen mener at en betalingsmur for NRK.no vil svekke NRKs posisjon og tilbud til publikum.

- Samtidig vil det gripe inn i den redaksjonelle uavhengigheten. Journalistikk og innhold foregår i dag på alle plattformer, sier han.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere