NA24.no

Reklamen som mobber tyskerne

(Faksimile YouTube)
Sist oppdatert:
Engelske politikere vil få Citroën-reklamen av luften.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den franske bilprodusenten Citröens engelske avdeling har for tiden en reklamekampanje gående for modellen C5. Kampanjen kalt «Unmistakeably German» har imidlertid fått britiske politikere til å reagere, og nå vil flere ha den fjernet, ifølge Metro.co.uk.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Reklamen, som er pakket med tyske pølser, tysk operamusikk, lederhosen og tyske klisjeer, har fått 24 medlemmer av Underhuset til å slå seg sammen i kampen for å få den fjernet fra fjernsynsskjermene. De mener den er stereotyp og reagerer på symbolikken og likhetene til Tyskland på 1930-tallet.

I reklamen ser man en blond tysk helt som vinner i en sverdkamp til Richard Wagners kjente opera Die Walkürie. Så kjører han til en kro der han blir servert pølser av en flørtende blond jente før han kjører på den tyske motorveien til Brandenburg i Berlin.

Artikkelen fortsetter under videovinduet

En talsmann for bilmerket innrømmer at reklamen er kontroversiell, men hevder at den ikke er ment som en fornærmelse og at folk nok ser humoren i den. Han sier også at reklamen skulle illustrere at bilmodellen kunne sidestilles med de tyske konkurrentene BMW, Audi og VW, ifølge Metro.co.uk.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere