Rekorddyre fotballspillere

Foto: AP/Scanpix

Kaka sa nei til City, men januarkjøpene har likevel aldri kostet mer.

En gjennomgang av revisjonsfirmaet Deloitte viser at Premier League-lagene satt ny pengerekord til tross for de tøffe tidene. 160 millioner pund, vel 1,6 milliarder kroner, skiftet hender.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

- Dette overgangsvinduet er preget av salg mellom Premier League-klubbene (105 av 160 millioner pund, journ. anm.) og en rekke kjøp som Manchester City og Tottenham har gjort, sier Dan Jones i Deloitte i en pressemelding.

Mens Citys planlagte gigantkjøp av AC Milans Kaka gikk i vasken, klinte det nyrike laget til med å bruke 50 millioner pund på andre spillere. Det er ny rekord for en klubb i januar-overgangsmarkedet.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Spurs benyttet 45 millioner, og 12 av disse gikk med på å kjøpe tilbake Liverpool-floppen Robbie Keane.

Seks spillersalg utgjør halvparten av de 160 millioner pundene som ble brukt på å forsterke de engelske storlagene. De 20 Premier League-klubbene skal ha punget ut mer for friske bein enn de beste lagene i Frankrike, Tyskland, Italia og Spania til sammmen har gjort i forrige måneden.

Les også: - Fotballspillere tjener altfor mye

PS: Robbie Keane ble kjøpt for 19 millioner pund i kontanter i fjor sommer, og avtalen kunne komme opp i 20,3 millioner. Nå er han kjøpt tilbake for 12 millioner, men avtalen kan gi Liverpool mer på sikt.

Les også: Dette skjedde like før overgangsvinduet stengte

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag