*Nettavisen* Økonomi.

Resultatoppgang for Canal Digital

Foto: TV 2 hjelper deg (TV 2 hjelper deg)

Telenor lykkes å tyne mer ut av kabelen.

Telenor eier Canal Digital og er dermed den største aktøren innen kabel-tv i det norske markedet. Torsdag la den børsnoterte telekom-kjempen frem tall for andre kvartal, som var noe svakere enn analytikerne hadde forventet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Canal Digital, som inngår i Telenors Broadcast-divisjon, kunne i årets andre kvartal melde om driftsinntekter som beløp seg til 1,64 milliarder kroner, en nesten neglisjerbart økning fra samme kvartal året før da selskapet omsatte for 1,63 milliarder kroner. For årets første halvår omsatte selskapet for 3,27 milliarder kroner, fra 3,11 milliarder samme kvartal i fjor.

I rapporten skriver Telenor at Canal Digital hadde en særlig sterk omsetning i andre kvartal 2008 som følge av videresalg av rettighetene til Fotball EM.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte i andre kvartal i år på et overskudd for Canal Digital på 190 millioner kroner, mot 40 millioner kroner samme periode i fjor. For første halvår endte EBITDA med henholdsvis 327 millioner mot 164 millioner kroner. Årsaken til det svake resultatet i fjor var kostnadene til å kjøpe inn nettopp Fotball-EM.

Driftsresultatet for Canal Digital endte med et overskudd på 113 millioner kroner, mot et tap i samme periode i fjor på 27 millioner kroner. Så langt i år har selskapet et driftsoverskudd på 170 millioner kroner, bare 4 millioner kroner mindre enn driftsresultatet for hele fjoråret.

Selskapet taper imidlertid markedsandeler. Antallet kunder som bruker parabolantenne for å få inn Canal Digital har falt med 17.000 kunder. Antall kabel-tv kunder har falt med 7.000 kunder i årets andre kvartal. Men antallet som har kjøpt nett-tilgang via sitt Canal Digital abonnement har i samme periode steget med 12.000 kunder. Nylig meldte RiksTV at de hadde nådd 400.000 kunder.

Telenor skriver at det forbedrede resultatet kan tilskrives at de har lykkes å få flere til å bruke et bredere spekter av selskapets tjenester, som for eksempel nettilgang via kabelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag