NA24.no

RiksTV gir etter for press

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
RiksTV hevder en tv-revolusjon gjør at de plutselig fikk plass til flere kanaler.

For knappe to uker siden kastet politikere og Medietilsynet seg på banen fordi de mente at kanaltilbudet til RiksTV ikke var godt nok. Blant annet reagerte politikerne på at de svenske kanalene ikke var med i kanaltilbudet til bakkenettet. Samtidig ble det også klaget på at det ikke var noen internasjonale nyhetskanaler i kabalen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nytt utstyr hjelper
To uker etter at Medietilsynet sendte brev til RiksTV med påpakk for mangelfullt tilbud i kanalpakken, har det skjedd en teknologisk revolusjon innen digital-tv.

- Vi trodde ikke vi ville få plass til så mange kanaler, men det har kommet en ny oppdatert standard på komprimering og vi har drevet med testing av dette i over én uke, gjennom dette viste det seg at vi da fikk plass til flere kanaler. Dermed satte vi i gang forhandlinger med flere av de internasjonale nyhetskanalene, sier kommunikasjonsdirektør i RiksTV, Svein Ove Søreide, til NA24 Propaganda.

Testet hele våren
RiksTV har hevdet tidligere at det ikke var plass til flere kanaler enn de som ble presentert i forrige måned. Etter testing av utstyret som skal brukes til å formidle kanalene, viser det seg at det er plass til flere kanaler.

- Men dere har jo testet dette utstyret i hele våres, hvorfor kommer dette først nå?

- Vi testet først utstyret som fantes da, dette var for en god tid tilbake. Det vi fant da var at det ikke var plass til flere kanaler, men så kom det ny teknologi og mulighetene åpnet seg i midten av forrige uke, dermed satte vi i gang prosessen med flere kanaler, sier Søreide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere