*Nettavisen* Økonomi.

RiksTV har flest hytteeiere

Administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, lanserer denne høsten flere nye tjenester. Nå blir nettet tatt i bruk i tillegg til distribusjonen gjennom det digitale bakkenettet. Foto: Riks Tv

48 prosent av nordmenn har RiksTV på hytta.

48 prosent av alle nordmenn som har tv på hytta, har valgt RiksTV som leverandør. – Nå har vi tatt førsteplassen i hyttemarkedet, skriver administrerende direktør Christian Birkeland i RiksTV i en melding.

RiksTV har helt siden tv-distributøren ble lansert 1. september 2007 jobbet hardt med å bli en vinner i dette markedet. En markedsundersøkelse gjennomført av mediebyrået PHD i uke 18 og 19 svarer 48 prosent av de som har TV på hytta at de har abonnement fra RiksTV. Canal Digital (parabol) er på plass nummer to med 28 prosent. Viasat (parabol) oppnår 11 prosent på plass nummer tre.

Undersøkelsen er gjennomført med et landsrepresentativt utvalg i alderskategorien 18 år og eldre, og det ble gjennomført 1007 intervjuer.

- Dette er gledelige resultater. Undersøkelsen ble foretatt før startskuddet smalt for sesongen i hyttemarkedet. Vi forventer ytterligere vekst når hyttesesongen tar av for fullt, sier Birkeland.

RiksTV hadde en sterk vekst i 2010 og leverte i 2010 sin første positive bunnlinje. Tall for 2010 viser et driftsresultat på 39,2 millioner kroner etter avskrivninger – og en omsetning på 897,2 millioner kroner. Også 2011 har startet godt, mener selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.