NA24.no

Rocket inn en halv milliard

Platekompaniet vokser, men ser CD-salget synke.

I fjor steg omsetningen med 15,7 prosent til 593,6 millioner, mens overskuddet etter skatt sank med 1,3 millioner til 20,4 millioner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

DVD og spill øker
- Økningen i omsetning skyldes ett års full drift av butikker startet i 2006 og oppstart av tre nye butikker. Salget av CD falt noe i 2007, men ble kompensert ved økt salg av DVD og spill, skriver styret i årsberetningen.

Nettsalget til selskapet sto for 8,7 prosent av omsetningen i fjor. Resten gikk over disk i Platekompaniets 21 butikker.

CD-nedturen fortsetter
- For DVD og spill forventer vi en fortsatt vekst i årene fremover, mens det ikke forventes noen vekst i markedet for salg av musikk på CD. Platekompaniet ønsker å etablere seg i markedet for digital distribusjon av musikk, skriver styret.

Eierne tok i 2006 ut 12 millioner i utbytte, men i fjor ble det kun to millioner på eierne Rolf Kristian Presthus (RKP AS) og Egil Dahl (Vevlen Gård AS).

Punget ut 100 millioner
I våres ble det kjent at de to gründerne skiller lag. Ifølge Dagens Næringsliv punget Presthus ut med 100 millioner for Egil Dahls halvdel av Platekompaniet. Selskapet kontrolleres nå av Platekompaniet Holding AS.

Platekompaniet hadde i fjor 420 ansatte fordelt på 180 årsverk.

Les også: Free Record Shop spiller opp med overskudd

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere