NA24.no

Rotter seg sammen mot YouTube

Sist oppdatert:
Ny storsatsing gjør at YouTube kan vente seg knallhard konkurranse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Gigantene News Corp. og NBC Universal leder en gruppe medieselskaper som holder på å lage en konkurrent til Google Inc.s populære YouTube. Med seg på laget skal de ha andre it-giganter som AOL, Yahoo! Inc. og Google-rivalen Microsoft, ifølge amerikanske medier.

NA24 - din næringslivsavis

Den nye siden har ikke enda fått noe navn, men allerede til sommeren skal den være oppe og gå.

NBC Universal, som har tv-nettverk og filmstudio, og Rupert Murdochs News Corp., eier av MySpace og Fox, skal nå altså forsøke å også kapre de som ser på sine egne og andres videoer på YouTube, og denne publikumsmassen har eksplodert de siste årene. Bare i januar var det over 130 millioner filmfremvisninger, noe som var 14 ganger flere enn hva som var tilfellet for ett år siden, ifølge Bloomberg.

Viser filmer
Som en del av satsingen vil den nye siden ha et betraktelig markedsføringsbudsjett bak seg, melder selskapene uten å utdype størrelsesorden. Men det som røpes er at hele spillefilmer som «Borat» og tv-serier som «Simpsons» og «Heroes» vil både bli promotert og vist på den kommende siden.

Villigheten til å forene krefter som de store mediekonsernene nå viser understreker deres ønske om at både deres egne programmer blir sett av flest mulig og ønsket om å beholde kontrollen over rettighets- og annonseinntektene.

Kamp om rettigheter
I forrige uke saksøkte Viacom Inc., som blant annet eier Paramount Pictures, DreamWorks, MTV, Nickelodeon og Comedy Central, YouTube for over én milliard dollar.

Viacom hevder YouTube med full vitenhet bedriver massive brudd på opphavsrettighetene. Selskapet hevder at YouTube har nærmere 160.000 videoklipp som Viacom eier rettighetene på, og at samtaler med Google, som eier YouTube, har vært lite produktive.

Både News Corp og verdens største medieselskap Time Warner har gått offentlig ut og gitt sin støtte til Viacom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere