NA24.no

Royal League sliter uten tv-partner

Sist oppdatert:
Fremtiden er usikker om ingen tv-kanaler slår til.

Royal League har i snart ni måneder lett etter en tv-partner til ligaen. Men enn så lenge foreligger det ingen resultater.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det var rundt nyttår at SBS-kanalene i Sverige, Danmark og Norge sa opp sin tender med den skandinaviske ligaen. Sports- og aktualitetssjef Hallbjørn Saunes sa for i underkant av en måneds tid siden at TVNorge har et avslappet forhold til om Royal League fortsetter på kanalen eller ei.

Les også: Vil kjempe om Royal League

Men det er på det rene at uten en tv-partner sliter Royal League.

Flere på banen
- For øyeblikket har vi startet forhandlinger, men jeg kan ikke si hvem vi forhandler med. Vi håper snart at vi ser en endelig løsning, sier Royal League-direktør, Børge Bach, til NA24 Propaganda.

Bach vil ikke kommentere hvilke tv-aktører ligaen er i forhandlinger med, men det er på det rene at samtlige av de tre største kommersielle aktørene i Norge snuser på konseptet.

- Vi har hele tiden sagt at vi gjerne ser på det, så vi er hele tiden i kontakt med dem, sier sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen.

Også i MTG-eide TV3 vurderes ligaen.

Les også: TV 3 kan overta Royal League

- Vi har fått tender som vi har lest, men vi kommenterer ikke utover dette, sier sportssjef i TV3 Norge, Stian Aune Kleppo.

- Hvor interessant er Royal League som tv-konsept?

- Det er jo de vurderingene kanalene gjør før de legger inn et bud, svarer Kleppo kontant.

Vanskelig uten TV
Hvor snart Royal League får en tv-partner på plass er uvisst. De første kampene begynner i månedsskiftet oktober/november. Til da burde en kontrakt med kringkaster være signert.

Uten tv-seerne er det ikke så sikkert at ligaen overlever.

- Jeg er helt sikker på at vi får dem med. Vi kan ikke forholde oss til den seansen. Men det klart at har vi ikke tv-dekning så blir det vanskelig å gjennomføre. Det er utgangspunktet vi har for øyeblikket, forklarer Bach i ligaen.

- Hvor snart kan vi se en avtale på plass?

- Vi jobber hardt med å få til en løsning så snart som mulig, avslutter Bach.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere