NA24.no

Røsten anker ikke

Tidligere DB Medialab-leder Rune Røsten har bestemt seg for å ikke anke saken mot Dagbladet.

I dommen som falt for en drøy måned siden heter det at Dagbladet hadde rett til å si opp Røsten, men Dagbladet ble samtidig pålagt å betale ut seks måneders etterlønn som Røsten hadde i avtalen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Saken kom opp etter at Dagbladet stoppet etterlønnen til Røsten etter at de mente han hadde opptrådt illojalt og uttalt seg til fordel for VG i striden mellom VG og Dagbladet. Dagbladet har gått til søksmål mot en tidligere utvikler i avisen som meldte overgang til VG og startet Nettby.no, en direkte konkurrent til Dagbladets blink.no. Røsten sa opp sin stilling i etterkant av at utvikleren sluttet og har siden begynt som leder for Nettby.

Da dommen falt var Røsten misfornøyd med at retten hadde konkludert med at han hadde opptrådt illojalt og sa at han vurderte å anke.

Fremdeles uenig
Røsten sier til NA24 Propaganda at han fremdeles er uenig i rettens slutning, men at han har bestemt seg for å ikke anke.

- Det er feil i premissene for dommen. Det er blant annet lagt til grunn at jeg på det tidspunkt uttalelsen falt hadde en «toppstilling» i Dagbladet, selv om det i realiteten var fire og en halv måned siden det var tilfellet. Jeg har likevel bestemt meg for å ikke anke. Det ville tatt mye av mine ressurser, lagt beslag på rettens ressurser og jeg havnet på at jeg ikke ønsket å bruke tid på dette, sier Røsten.

Dagbladet anker heller ikke
Dagbladets advokat sier at også de har vurdert å anke dommen.

- Vi har på vår side vurdert anke, men kom til at vi ikke ville gjøre det. Det viktigste for oss var å få avgjort at Rune Røsten opptrådte illojalt, og det har vi fått klart medhold i, sier Dagbladets advokat Knut-Marius Sture til NA24 Propaganda.

Han understreker at de ikke har tenkt å bruke mer enn strengt nødvendig på Røsten.

- Rune Røsten har nok fått den avtalte etterlønnen for seks måneder, men lønn i oppsigelsestiden får han ikke, sier Sture.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere