Rush til modne kalenderpiker

Foto: Johs Bøe, Oslo Nye (Johs Bøe, Oslo Nye)

Oslo Nyes modne og avkledde kalenderpiker vekker stormende interesse. Se bildene.

05.01.10 19:06

(SIDE2:) På midten av 1990-tallet døde John Baker i Yorkshire av kreft. Det var i den anledning at hans kone Angela, og hennes driftige venninner i den lokale sanitetsforeningen fant at de ville samle inn penger for kreftsaken.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Pin-ups i sin beste alder
De godt voksne damene fant at det som virkelig solgte var pin up-kalendre av damer med lite klær. Men siden de alle var forbi den tradisjonelle pin up-alderen, vakte ideen både jubel og forferdelse i omkretsen og ikke minst i Women Institutes nasjonale lag.

I 2003 kom filmen med Helen Mirren og Julie Walters i hovedrollene. Siden er den varme og unike historien blitt teater. Og 22. januar går teppet opp for den norske versjonen med noen av Norges mest fremtredende modne skuespillerkvinner i rollene.

Tross ikke alt for mye forhåndsannonsering har dette ført til et rush for teaterbilletter.

- Vi har solgt 6888 billetter per i dag og tror vi kommer til å selge en tredjedel av de 25.000 planlagt solgte billettene før premieren, forteller informasjonsansvarlig i Oslo Nye Teater, Erik Årsland til Side2. Han karakteriserer salget til stykket som går på en mindre scene som oppsiktsvekkende bra.

Topplag
Brit Elisabeth Haagensli, Unni Evjen, Birgitte Victoria Svendsen, Siw Anita Andersen, Kari-Ann Grønsund, Eli Anne Linnestad. Sibeth Hoff, Bentine Holm og Sidsel Ryen innehar de store kvinnerollene i stykket og kaster klærne. Dog regner ikke Oslo Nye med mange kikkere på forestillingene.

- Dette foregår i ganske så sømmelige former. De viser noe, men ikke hele seg, humrer Erik Årsland.

I en tid da det etterlyses stoff om modne kvinner både på scenen og i film, er «Kalenderpikene» således et kinderegg for både teater, skuespillere og regissører. I etterkant har også stykket satt fokus på moden skjønnhet i kontrast til dyrkingen av det unge og sexy.

LES MER OM DE EKTE KALENDERPIKENE HER

2715

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.