NA24.no

Rydder opp med pressen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Dagspressen og tv-kanalene slipper å levere råopptak fra Arctic Challenge.

Det er først og fremst bransjemediene som skal levere inn råopptakene sine fra snowboardfestivalen til Terje Håkonsen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Onsdag fortalte NA24 Propaganda at restriksjonene rundt filming under The Oakley Arctic Challenge (TAC) til helgen var så strenge at flere medier valgte å droppe dekningen med video.

Les også: Dropper Arctic Challenge

Tydeligere
I akkrediteringskontrakten til TAC står det under punkt for restriksjoner at TAC skal ha kopi av alle filmopptak gjort under konkurransen i Holmenkollen.

- Det gjelder bransjemediene som bidrar med klipp til vår produksjon. Det punktet har aldri blitt håndhevet overfor dagspressen. Jeg skjønner det kan bli misforstått når det står slik, sier kommunikasjonssjef i TAC, Lars Einar Pettersen.

I tillegg til at NRK skal sende fra arrangementet, og i så måte har sikret seg eneretten til å kringkaste levende bilder fra konkurransen uansett medieplattform, skal TAC selv lage film fra arrangementet.

Flere av mediene NA24 Propaganda pratet med onsdag oppfattet kontrakten med at de måtte levere inn kopier av sitt råmateriale.

- Det har tydeligvis ikke blitt gjort tydelig nok, så det må vi bli klarere på, sier Pettersen.

Mange mediefolk
Så langt er nesten 200 mediefolk akkreditert under festivalen. En tredjedel er produksjonsfolk fra NRK og Monster, mens resten skal rapportere fra TAC. Halvparten kommer fra utenlandske medier.

- Det er veldig bra, sier Pettersen.

Et annet ankepunkt mediene har hatt er at det er personlig akkreditering, ikke på mediebedriften. Det bidrar til kapasitetsproblemer i enkelte redaksjoner.

- Det løser vi på stedet, det er vanlig utfordring at man ikke vet hvilken fotograf som er på jobb, så det har vi informert om. Er ikke mediene akkreditert kan de henvende seg ved inngangen, og så løser vi det, sier Pettersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere