*Nettavisen* Økonomi.

Så mange følger terrorsaken

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Mediene tar i bruk alle plattformer.

17.04.12 15:52

Terrorangrepene den 22. juli preget nyhetsbildet i stor grad mandag. Første dag i retten mot Anders Behring Breivik var i gang og er ventet å vare i ti uker.

Se tallene til NRKs sendiger på venstre side

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

- I tillegg til disse tallene var det i snitt ca 19.000 unike brukere per time på NRKs direktesenter fra rettssaken, samt rundt 10.000 unike brukere per time på streamingen vår, sier Kristian Tolonen, analysesjef i NRK til NA24 Propaganda.

- Sendetidspunkt og arbeidsdag forklarer nok mye av de tallene, forklarer Tolonen.

Hele dagen
Dekningen av 22.juli rettsaken varte på TV 2 og Nyhetskanalen fra 06:30 til 18:30 – i tillegg til full dekning på nyhetskanalen utover kvelden og en utvidet 21-sending på TV 2.

I snitt hadde TV 2 og Nyhetskanalen til sammen 112.000 seere og en andel av totalseeingen på 25,5 prosent for de 12 timene fra 0630-1830.

- TV 2-husets hovedfokus under denne rettssaken er å lage en verdig, seriøs og grundig dekning av saken på alle våre plattformer – det er vår plikt. Men vi er jo glade for at mange følger oss på tv, nett og mobil og vi tar det til inntekt for at vi har den dekningen folk forventer av oss som nyhetsleverandør, forklarer Aleksander Valestrand, kommunikasjonssjef i TV 2 til NA24 Propaganda.

NRK dominerer
- Som vanlig er NRK dominerende ved sånne spesielle anledninger, og hadde et snitt gjennom dagen på 173.000. TV2 hadde 78.000 seere. Markant overvekt av eldre seere (60 år +), naturlig nok, som gjerne er de som er hjemme på dagtid, forklarer Morten Wiberg, TV- og radiosjef i mediebyrået Carat Norge til NA24 Propaganda.

Wiberg opplyser at radiotall er noe uvisst da de ikke er klare før tidligst neste uke .

Stor interesse på nett
Nyhetsredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord, forteller til kampanje.com at det var stor interesse for saken på mandag.

- Det var absolutt stor interesse for saken i går, som ventet. Vi tror det blir et ganske stort medietrykk den første uka, og spesielt i går fordi det var rettssakens første dag og fordi det ble sendt direkte fra retten, sier Beverfjord til nettstedet.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.