Gå til sidens hovedinnhold

Så mange så 71°-finalen

576.000 så 71° nord-finalen på TVNorge.

- Når vi tar med opptakstallene i slutten av uken, har vi ny finalerekord, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen i en meldinge.

Episodesnittet tangerer også tallene fra rekordåret 2009.

I går var det sesongavslutning av 71° nord på TVNorge. 576.000 seere fikk med seg at sunnmøringen Birgitte Hustad Vinjevol dro inn premiepotten etter å ha båret sin egen kroppsvekt i 13 timer. 2005-finalen ble sett av 578.000 nordmenn.

Rekordnivå
Legger man sammen seertallene for samtlige episoder viser kalkulatoren et seersnitt på rekordnivå.

- Episodesnittet ligger til nå på 437.000. I 2009 landet vi på et episodesnitt på 438.000. Når vi tar med opptakstallene i slutten av uken kan vi faktisk komme til å måtte sette strek over den gamle rekorden. Det til tross for økt konkurranse, sier kommunikasjonsdirektør i TVNorge, Svein Tore Bergestuen i meldingen.

Han mener den sterke norske identiteten, samt konflikt mikset med en grunnleggende positiv grunntone, er noen av driverne for at kanalen har lykkes med programmet år etter år.

- At så mange seere fortsatt lar seg engasjere etter 13 sesonger, viser hvor mektig og fengslende norsk natur og kultur kan være når det blir portrettert på TV.

Folketv
- Det spesielle med 71°nord er at det lenge har hatt ekstremt høy kjennskap blant befolkningen, men at ikke fullt så mange husker at programmet går på TVNorge. Dette har vært litt typisk for TVNorge-suksesser de siste årene. Og det er først nå vi ser at dette er i ferd med å snu. Økt fokus på norsk underholdning, og flere norske programkonsepter har gitt positive ringvirkninger, både når det gjelder profilkjennskap og seertall, avslutter Svein Tore Bergestuen.

Finaletallene bidro til at TVNorge både ble største kanal og største TV-gruppe i målgruppen 12-44 i går.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget