*Nettavisen* Økonomi.

Sammenlignet Kovacs med torturist

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

iBergen-redaktør Henrik Færevågs torturutspill er klaget inn for PFU.

13.08.09 12:09

«Peter Kovacs er en ungarsk leiesoldat som farter jorden rundt etter et fysisk levebrød for sine hundre kilo og om han scorer mål for Odd eller torturerer fanger i et fengsel et sted, betyr lite. Dersom du har en psyke som gjør at du kan trille en ball i mål mens motstanderens keeper ligger og vrir seg i smerte, kan du også slukke sigaretter på folks underarmer.»

Dette sto i den første versjonen av Færevågs kommentar etter kampen hvor fotballaget Odd vant 5-1 over Brann i kvartfinalen i cupen.

Senere ble kommentaren, hvor Odd-trener Dag Eiliv Fagermo blir omtalt som «en ballong», moderert og passasjen om Kovacs og tortur fjernet.

Nå skriver Færevåg i en beklagelse at kommentaren er blitt klagd inn for PFU og at han beklager kommentarene om Kovacs.

Under overskriften «Unnskyld, Peter Kovacs» skriver Færevåg følgende: «Deler av teksten har en form jeg ikke vil være bekjent av. Den holdt ikke det kvalitative målet vi skal ha og jeg har fjernet den delen av artikkelen. Den tok dessuten vekk fokus fra det som var kommentarens hovedbudskap, Dag Eiliv Fagermos oppførsel etter scoringen.»..«Jeg beklager sterkt overfor Peter Kovacs og Odd at den opprinnelig teksten kom på trykk i den formen den hadde.»

Henrik Færevåg sier til NA24 Propaganda at det er to lesere som har klagd iBergen inn for PFU.

- Tilbakemeldingen jeg har fått derfra er at de ikke vil behandle disse klagene før de som er omtalt i kommentaren har gitt samtykke til det, sier Færevåg.

Han ønsker ikke å kommentere et eventuelt utfall hvis PFU behandler klagene.

Organisasjonssekretær Trude Hansen i PFU bekrefter overfor NA24 Propaganda at de har fått inn to klager, men at de ikke vil behandle klagene før det foreligger et samtykke fra dem som er omtalt.

- Vi har et samtykkekrav for at vi skal behandle dette i utvalget. Det er noen som ser på det oppstyret som måtte følge av en PFU-behandling som en ekstra belastning, så vi kommer ikke til å gjøre noe før et samtykke foreligger, sier Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag