*Nettavisen* Økonomi.

Satser i Europa

Administrerende direktør Hans Wetsteijn i Bluedome (bak fra venstre), Knut Rand - direktør for forretningsutvikling i Basefarm, Marcel Ravenshorst - direktør for forretningsutvikling i Bluedome og administrerende direktør Grethe Viksaas i Basefarm konsern. Foto: Basefarm/Bluedome

Basefarm kjøper nederlandsk driftsselskap.

18.05.11 13:18

IT-selskapet Basefarm AS kjøper det nederlandske applikasjonsdriftselskapet Bluedome BV. Kjøpet er et ledd i Basefarms strategi for å styrke selskapets posisjon i det nordeuropeiske markedet,melder de i en pressemelding.

- Bluedome har et tjenestetilbud og en kultur som passer godt overens med Basefarm, sier Grethe Viksaas, administrerende direktør i Basefarmgruppen, i meldingen.

Sammenslåingen vil ha klare synergier, som at Bluedomes fokus på sikkerhetsområdet passer godt med Basefarms egne ambisjoner, sier Viksaas.

- Ved å kunne tilby avanserte nettskytjenester med lokal kundestøtte gir også klare synergier, sier Viksaas.

Ambisjoner
Oppkjøpet sender klare signaler til det nederlandske og europeiske markedet om at Basefarm er et selskap med ambisjoner. Basefarm har allerede etablert en tydelig posisjon i det skandinaviske markedet. Selskapet leverer forretningskritiske driftsløsninger til medieselskaper, katalogtjenester, e-handelsløsninger, finansielle institusjoner og offentlig sektor. Tidligere i år kjøpte Basefarm norske WebDeal.

Bluedome er et velkjent og vel ansett selskap i det nederlandske markedet, og jobber med høyprofilerte kunder, som D-Reizen, Radio 538, SBS og Funda.

-Vi ser klare likheter i våre kunders behov. Ved å slå oss sammen med en organisasjon som Basefarm, vil vi kunne utvikle våre kjerneområder vesentlig raskere og mer effektivt, sier Hans Wetsteijn, administrerende direktør i Bluedome.

Begge selskapene er spesialister innenfor applikasjonsdrift, og leverer alt fra avanserte nettskyløsninger til fullskala dedikerte miljøer fra seks datasentre i Norge, Sverige og Nederland. Tjenestespekteret spenner fra grunnleggende driftstjenester til tjenester der Basefarm tar totalansvar for løsningen.

Styrket posisjon
Basefarms ambisjoner har siden 2008 vært å ekspandere i Nord-Europa. Denne strategien ble ytterligere forsterket da Reiten & Co ble majoritetseier i desember 2009,står det i meldingen.

- Oppkjøpet av Bluedome er i tråd med vår strategi og de målene vi satte etter at vi trådte inn på eiersiden i Basefarm, sier Christian Melby, partner i Reiten & Co.

Bluedome er godt posisjonert i et mer fragmentert driftsleverandørmarked enn det skandinaviske. Sammen vil Basefarm og Bluedome sikte mot å ta en sterk posisjon innenfor leveranse av forretningskritiske IT-tjenester ved å være en fleksibel leverandør av høykvalitetstjenester tilpasset kundenes behov.

Selskapenes ekspertise spenner over et vidt spekter av internettrelatert teknologi, inkludert drift av systemer og applikasjoner som ligger i forkant av utviklingen,melder de.

-Sammen tar vi mål av oss til å være den man må snakke med når det gjelder sikker bruk og drift av internett og nettskyen. Vi tror også dette er gode nyheter for våre eksisterende, ikke-skandinaviske kunder, sier Viksaas i meldingen.

Til sammen vil de to selskapene ha en omsetning på over 45 millioner Euro i 2011 og rundt 260 ansatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.