Satser på tre fronter

ABC Startsiden skal styrke både tv, nyheter og borgerjournalistikk neste år.

ABC Startsidens ansvarlige utgiver Espen Udland vil blant annet sende borgerjournalistene på skrivekurs.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Udland varslet tidligere denne måneden at ABC Startsiden skulle doble staben neste år, men var forsiktig med å utdype hvordan styrkingen skulle gjennomføres. Nå sier han at samtlige tre av satsingsområdene skal styrkes.

- Foreløpig ingen folkebevegelse
ABC Nyheter var blant de første til å satse i noen særlig på å integrere innlegg fra engasjerte lesere, også kalt borgerjournalistikk, som en del av den vanlige nyhetstjenesten.

- Satsingen på borgerjournalistikk har foreløpig ikke blitt noen grasrotbevegelse som «Oh my news» i Korea, men vi har noen hundre borgerjournalister. Vi har daglig fra en til seks-syv saker og i enkelte uker har vi desket opp ni saker fra borgerjournalister i den ordinære nyhetstjenesten, sier Udland.

Selv om Udland ikke har konkrete tall for hvilken trafikk borgerjournalistenes saker får, mener han de representerer et verdifullt bidrag.

- Vi får et mangfold av stemmer og meninger og mitt inntrykk er at dette også blir lest. Hvis vi ikke hadde syntes at det var bra så hadde vi ikke desket opp så mange av disse sakene som vi gjør, sier Udland.

Han sier at de arbeider med å tilby borgerjournalistene skrivekurs fra neste år.

Dobler tv-staben
ABC-TV ble lansert i september og sysselsetter foreløpig 1,5 årsverk.

- Vi kommer til å doble staben her fra neste år. Vi kommer også til å satse betydelig på å styrke den tekniske staben. Vi har allerede tre nye nettutviklere på vei inn, sier Udland.

Han sier at de også har noen skrivebordsprosjekter som foreløpig ikke er satt i produksjon.

- I første omgang styrker vi oss på tre områder; nyhetsredaksjonen, tv og borgerjournalistikken, sier Udland.

Har du et medietips, ta kontakt med NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.