NA24.no

Schibsted-eier selger

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Blommenholm Industrier selger seg ned i Schibsted.

Blommenholm Industrier AS har i dag solgt 970.000 aksjer i Schibsted ASA. Salgskursen var 153 kroner per aksje. Selgers beholdning av Schibsted-aksjer etter salget er 28.188.589 aksjer.

Blommenholm Industrier er Schibsteds største aksjonær.

Blommenholm Industrier eide 26,1 prosent av aksjene i Schibsted inntil den offentlige emisjon som fant sted i Schibsted i fjor sommer. Styret vurderte da emisjonskursen som så lav, at selskapet tegnet mer enn sin forholdsmessige andel. Det førte til en økning i eierandelen til 27,0 prosent.

Dagens salg innebærer en reduksjon av eierandelen fra 27,0 prosent tilbake til 26,1 prosent, noe som er det opprinnelige nivå. Det skriver selskapet i en melding.

Begrunnelsen for salget er at styret i Blommenholm Industrier ønsket en bedre balanse i selskapets investeringsportefølje etter en periode med store utbetalinger til aksjonærene som ledd i skiftet etter Tinius Nagell-Erichsen og som følge av deltakelsen i den offentlige emisjon i Schibsted i fjor, heter det i meldingen.

Blommenholm Industriers målsetning om å være en langsiktig eier av mer enn 25 prosent av aksjene i Schibsted ligger fast, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere