NA24.no

Schibsted går for Plan B

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mediekjempen vil parkere Polaris-aksjer hos andre aktører. Polaris-styret reagerer.

Schibsted stanser den planlagte auksjonsprosessen i forbindelse med nedsalget i Polaris Media.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det fremkommer i en melding sendt ut tirsdag. Samtidig vil Schibsted beholde den økonomiske eksponeringen, og dermed er den mye omtalte «Plan B» som settes i sving.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Schibsted ønsker fortsatt å gjennomføre et salg, men vurderer i lys av dagens situasjon i aksjemarkedet i stedet et salg hvor Schibsted beholder den økonomiske eksponeringen i Polaris Media inntil videre. Løsningen vil være i tråd med vilkårene etter medieeierskapslovgivningen om nedsalg for å tillate Media Norge etablert, skriver selskapet i meldingen.

Etter hva NA24 forstår vil det bli gjort en avtale med en finansiell aktør som overtar aksjene og stemmeretten til disse. Det avtales en kurs, og dersom kursen skulle stige over dette nivået vil Schibsted få utbetalt dette kontant av investoren. I motsatt fall vil Schibsted måtte betale den finansielle investoren.

Godkjente avtalen
Til NA24 sier Gudbrand Guthus, som leder område for konsesjon og tilsyn, at de har godkjent en «standardavtale med Schibsted».

- Hva er en standardavtale?

- Det vil jeg ikke si noe om, sier han.

- Men dere har godkjent en plassering av aksjene hos en finansiell investor?

- Ja, det stemmer, sier Guthus til NA24.

Poliaris overrasket
- Vi er litt overrasket over at de har truffet denne beslutningen så fort. Vi hadde forberedt en runde med regionale investorer for å plassere posten lokalt. Vi har fått indikasjoner på interesser, men dette avskjærer oss muligheten for et spredt og regionalt eierskap, noe som ville vært en fordel for Polaris Media, sier Kaare Gisvold som er styreleder i Polaris Media.

Styret i Polaris Media har nå sendt spørsmål til Medietilsynet vedrørende saken, som vil bli behandlet på styremøte i selskapet onsdag. Ifølge Gisvold krevde Medietilsynet at nedsalget skille skje i samarbeid med styret i Polaris. Når Schibsted nå velger å plassere posten hos en annen aktør, mot at de dekker kurstap og blir tilkjent kursoppgang, mener Polaris at dette samarbeidet er brutt.

Gisvold opplyser om at styret i medieselskapet ikke har blitt orientert på forhånd om at Schibsted ville foreta dette grepet. Gisvold peker på at de lurer på hva som skjer når aktøren Schibsted har en avtale med bestemmer seg for å tre ut av avtalen.

Det har ikke lykkes NA24 å få kommentar fra Schibsteds finansdirektør Trond Berger tirsdag ettermiddag.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere