*Nettavisen* Økonomi.

Schibsted må handle i Spania

Foto: Tommy Brakstad

Må overta post fra minoritetsaksjonær.

Schibsted må finne frem lommeboken.

NA24 - din næringslivsavis

I morgentimene melder mediekonsernet at det har mottatt melding fra Primerama, minoritetseieren Anuntis Segundamano Holding, om at Primerama ønsker å utøve sin opsjon til å selge 12 prosent av Anuntis Segundamano Holding til Schibsted.

- Schibsted tar dette til etterretning, og forholder seg til de prosedyrer som er nedfelt i avtalene mellom Schibsted og Primerama, skriver konsernet.

Transaksjonen skal skje til markedspris. Dersom det i forhandlinger mellom Schibsted og Primerama ikke oppnås enighet om vilkårene for transaksjonen, vil prisen bli fastsatt av uavhengige investeringsbanker etter bestemte prosedyrer. Dersom dette blir utfallet, antas det at prosessen vil ta minimum 200 dager. Prosessen kan imidlertid ta opptil 250-270 dager.

- Slik call/put arrangementene er formulert i avtalene, er aksjene som nå blir gjenstand for salgsopsjonen de samme aksjene som Schibsted ville kunne ha kjøpt fra og med 1. juli 2009. Etter gjennomføring av denne transaksjonen har Schibsted rett til å kjøpe alle de gjenværende 11,77% av minoritetsaksjonærenes aksjer fra og med 01.07.2013, melder Schibsted.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.