Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Schibsted med ny datahall

Per Brose, Administrerende direktør i Availo.
Per Brose, Administrerende direktør i Availo. Foto: Availo
Availo signerer avtale om drift av datahall for Schibsted IT.

Availo har inngått en avtale med mediekonsernet Schibsteds datterselskap Schibsted IT AS om levering av colocation-tjenester. Avtalen innebærer omfattende colocationløsninger i et nytt datasenter som kommer til å bygges i tilknytning til en eksisterende Schibsted-lokasjon. Avtalen har en estimert verdi på 70 millioner kroner over en periode på 10 år, og levering er forventet til høsten 2012.

Ny datahall
Availo har fra før flere lokasjoner for drift av kundeløsninger i Oslo, og vil med den nye hallen ta et ytterligere skritt på veien til målet om å bli den ledende aktøren i dette markedet. Datahallen som bygges baseres på de nyeste tekniske løsningene, samtidig som partene har et sterkt miljøfokus. Det betyr at lokasjonen vil bli bygget på en mest mulig energieffektiv måte, blant annet ved å utnytte overskuddsvarme. En egen del av datasenteret vil bli forbeholdt Schibsted IT, mens resten av senteret vil bli tilbudt andre kunder av Availo.

- Kunden har gjennomført en meget grundig prosess, og vi er svært stolte av vi vi ble valgt som deres samarbeidspartner, sier Petter M. Tømmeraas, salgssjef i Availo AS i en melding.

- I Availo ser vi en god og langsiktig partner for å kunne tilby gode tjenester til våre kunder og brukere. For oss var det viktig med miljøfokus og en god plan for varmegjenvinning, sier Geir Garø,administrerende direktør i Schibsted IT i meldingen.

- Dette er en viktig strategisk avtale i prosessen med å bygge opp Availo til å bli en betydelig aktør i det norske og nordiske markedet, sier Per Brose, administrerende direktør i Availo AS.

Fusjon
Availo ble lansert i Norge denne høsten som et resultat av at to tidligere aktører i det norske markedet for driftsløsninger, Fasthost og Ventelo Hosting, ble kjøpt opp av det svenske børsnoterte selskapet Phonera. Availo er det nye navnet på forretningsområdet i Phonera som driver med Managed Services.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!