Schibsted med papirkutt

Analytiker venter kutt i alle papiravisene når tredjekvartalstallene legges fram i morgen.

06.11.08 13:59

- Jeg regner med at det kan komme ytterligere kutt i Aftenposten, og det er nok ingen av papiravisene som slipper helt unna, sier analytiker Henrik Schultz i Kaupthing til NA24 Propaganda.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Bare å vente på bedre tider
Han sier de ellers er lite for Schibsted å gjøre, annet enn å vente på bedre tider.

- Det kommer til å bli noen lite trivelige kvartaler fremover. Men Schibsted har planlagt for og forberedt seg på nedgangen i annonser lenge og har egentlig gjort det meste av forberedelser allerede. Så sånn sett er det lite annet å gjøre enn å vente på bedre tider, sier Schultz.

Han sier dagens aksjekurs langt fra reflekterer verdiene i selskapet.

- Jeg har lenge ment at Schibsted er priset feil. På litt sikt så skal kursen i hvert fall over 150 kroner. I det siste har den vel vært rundt halvparten, sier Schultz.

Tror på nullvekst for nettavisene
Han sier spenningen i morgen er knyttet til hvordan nettvirksomheten leverer.

- Det virker som nettavisene er hardt rammet. Signalene går på at det er nullvekst. Jeg tror også fort vi kan få en avklaring på at de resterende annonseavisene i Frankrike og Spania legges ned. Det blir også interessant å se hvordan virksomheten i Sverige leverer. Nå kan det virke som finanskrisen har slått hardere ut for mediene i Norge enn i Sverige, men det vet vi mer om i morgen, sier Schultz.

Analytikerestimatene TDN Finans har hentet viser at det er ventet et resultat før skatt på 190 millioner kroner, mens omsetningen ventes å bli 3.244 millioner kroner.

Fem av de ni analytikerne som har oppgitt sin anbefaling gir Schibsted- aksjen kjøpsanbefaling og gjennomsnittlig kursmål er 146 kroner.

NA24 publiserer resultatene i morgen tidlig og rapporterer fra presentasjonen som starter klokken 10.00.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.