Gå til sidens hovedinnhold

Schibsted mot røkla

Schibsteds store konkurrenter samler seg i et forsøk på å stoppe Media Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Avishuset Dagbladet, Edda Media, A-pressen og Norges Handels- og Sjøfartstidende har i en høringsrunde samarbeidet for å fôre Konkurransetilsynet med argumenter mot Media Norge-fusjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Samordnet

Opponentene er sterke motstandere av fusjon mellom de største avisene i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand, dominert av Schibsted. I går leverte Schiobsteds konkurrenter samordnete og fusjonsfiendtlige høringsnotater. Bakgrunnen er en forespørsel tilsynet sendte ut til en lang rekke selskaper i mediesektoren.

Det har lenge vært kjent at Medietilsynet har vært svært skeptisk til fusjonen, som følge av den dominansen Schibsted får i det nye selskapet. Distriktssjef Gudbrand Guthus i Medietilsynet har ved en rekke anledninger sagt at tilsynet følger prosessen med lupe.

Felles kunnskap

Nå vil Schibsteds konkurrenter få skepsisen til å smitte over på Konkurransetilsynet. Og Dagbladets konsernredaktør, John Arne Markussen, bekrefter samarbeidet mellom de store avishusene:

- Vi har sendt inn separate høringsuttalelser. Men vi har tenkt litt sammen og funnet ut at vi har mye av hovedinnvendingene felles og har skapt en felles kunnskapsbase, sier Markussen til DN.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg