NA24.no

Schibsted pratet med Murdoch

Sist oppdatert:
Murdoch-prat og utlendingenes interesse setter fart i Schibsted-aksjen.

Schibsted-aksjen går meget godt på Oslo Børs. Før lunsj tirsdag var aksjen opp gode 3 prosent til 307 kroner. Så langt i år har Schibsted-aksjen steget meget sterke 37 prosent, og aksjen er en av vinnerne i år.

NA24 - din næringslivsavis

Til sammenligning har hovedindeksen på Oslo Børs steget med 10 prosent så langt i år.

Nett og atter nett
Det er Schibsteds klare strategi rundt nettsatsingen som har fått investorenes økte interesse. Dette har også høstet internasjonal anerkjennelse, og i begynnelsen av mai var toppsjef Kjell Aamot ute å skrøt av at forretningsskolen Harvard hadde laget en egen forskningsrapport om Schibsteds forvandling til nettfokusert mediehus.

Også folk i systemet rundt den kjente mediemogulen Rupert Murdoch har tatt kontakt med Schibsted. Det får NA24 vite fra Schibsted.

Kontakten fra Murdoch skal ha blitt tatt som en klar anerkjennelse av Aamot personlig. Schibsted-sjefen var imidlertid ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag formiddag, etter som hele ledelsen var samlet til seminar. Dette holdes i forkanten av resultatpresentasjonen til selskapet torsdag.

Utlendinger kjøper før tall
Andelen utlendinger på eiersiden i Schibsted er nå oppe i 56 prosent, etter at særlig svenske investorer har kjøpt seg opp det siste året.

Torsdag vil selskapet fremlegge tall for første kvartal. Det er høye forventninger til selskapet, blant annet nettsatsningene VG Nett og Finn.no, som har blitt pengemaskiner for mediegiganten.

Men for Schibsted har fokuset vært på Media Norge, som jobber med en sammenslåing av Aftenposten, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen i et nytt mediekonsern. Men så langt har myndighetene vært lunkne til en slik sammenslåing.

Ifølge en sammenstilling TDN har gjort forventes det at Schibsted vil levere driftsinntekter på 3,2 milliarder kroner, mot 2,94 milliarder samme periode året før. Resultat før skatt er forventet å havne på 235 millioner kroner, fra 272 millioner kroner samme periode året før. Men i dette resultatet var det også inkludert salgsgevinst på 111 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere