*Nettavisen* Økonomi.

Schibsted selger igjen

Foto: (SCANPIX)

Schibsted selger sin andel i Basefarm for 130 millioner kroner.

27.11.09 09:23

Etter å ha solgt seg ut av Metronome og Retriever har Schibsted også kvittet seg med eierskapet i IT-selskapet Basefarm.

Schibsted har inngått avtale om å selge sin eierandel på 69,4 prosent i datterselskapet Basefarm AS til Reiten & Co Capital Partners VII LP. Transaksjonen priser Basefarm til 255 millioner kroner. Schibsted kan bokføre en gevinst på ti millioner kroner i forbindelse med salget, heter det i en melding. I tillegg til salgssummen vil Schibsted få tilbakebetalt utestående rentebærende gjeld mot Basefarm, som per i dag er på cirka 55 millioner kroner.

– Dette er en milepæl i selskapets snart tiårige historie som spesialist på drift av internettapplikasjoner. Vi får en solid eier som tilfører oss finansiell og strategisk kompetanse, og enda bedre muligheter til å realisere våre ambisjoner, sier Grethe Viksaas, administrerende direktør i Basefarm.

Reiten & Co Capital Partners VII L.P får etter kjøpet en eierandel på 72 prosent i Basefarm.

Endelig gjennomføring av transaksjonen er avhengig av godkjennelse av Konkurransetilsynet i Norge.

Basefarm anses ikke som strategisk kjernevirksomhet for Schibsted. Schibsted fortsetter å jobbe med å frigjøre ytterligere kapital gjennom salg av virksomhet som ikke er kjernevirksomhet.

Basefarm har kontorer i Norge og Sverige med totalt 190 ansatte. Driftsinntekter i 2008 var på NOK 208 mill. og driftsresultatet var på henholdsvis NOK 50 mill. (EBITDA) og NOK 17 mill. (EBITA).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag