Gå til sidens hovedinnhold

Schibsted selger igjen

Schibsted selger sin andel i Basefarm for 130 millioner kroner.

Etter å ha solgt seg ut av Metronome og Retriever har Schibsted også kvittet seg med eierskapet i IT-selskapet Basefarm.

Schibsted har inngått avtale om å selge sin eierandel på 69,4 prosent i datterselskapet Basefarm AS til Reiten & Co Capital Partners VII LP. Transaksjonen priser Basefarm til 255 millioner kroner. Schibsted kan bokføre en gevinst på ti millioner kroner i forbindelse med salget, heter det i en melding. I tillegg til salgssummen vil Schibsted få tilbakebetalt utestående rentebærende gjeld mot Basefarm, som per i dag er på cirka 55 millioner kroner.

– Dette er en milepæl i selskapets snart tiårige historie som spesialist på drift av internettapplikasjoner. Vi får en solid eier som tilfører oss finansiell og strategisk kompetanse, og enda bedre muligheter til å realisere våre ambisjoner, sier Grethe Viksaas, administrerende direktør i Basefarm.

Reiten & Co Capital Partners VII L.P får etter kjøpet en eierandel på 72 prosent i Basefarm.

Endelig gjennomføring av transaksjonen er avhengig av godkjennelse av Konkurransetilsynet i Norge.

Basefarm anses ikke som strategisk kjernevirksomhet for Schibsted. Schibsted fortsetter å jobbe med å frigjøre ytterligere kapital gjennom salg av virksomhet som ikke er kjernevirksomhet.

Basefarm har kontorer i Norge og Sverige med totalt 190 ansatte. Driftsinntekter i 2008 var på NOK 208 mill. og driftsresultatet var på henholdsvis NOK 50 mill. (EBITDA) og NOK 17 mill. (EBITA).

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot