NA24.no

Rolv Erik Ryssdal konsernsjef i Schibsted.
Rolv Erik Ryssdal konsernsjef i Schibsted. Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Schibsted tvinges til å selge

Sist oppdatert:
Ryssdal får ikke hjelp fra Medietilsynet.

Til tross for fallende opplagstall må Schibsted innen neste uke kvitte seg med 36 prosent av aksjene i mediekonsernet Polaris Media. Det skriver Dagens Næringsliv.

- Schibsted må oppfylle vedtaket i klagenemda, det vil si foreta et salg eller la aksjene forbli i SEB Enskilda utenfor enhver kontroll fra Schibsteds side. Selv om avismarkedet har endret seg siden den gang, må Schibsted forholde seg til det opprinnelige vedtaket. Dagens avismarked er ikke relevant for denne saken. Skulle det derimot dukke opp en ny sak om eierskap, vil vi forholde oss til dagens avismarked og selskapenes markedsandel, sier Gudbrand Guthus, direktør i Medietilsynet, til DN.

Vedtaket Guthus refererer til stammer fra 2008, men siden den gang har Schibsteds andel av avismarkedet falt kraftig.

Gjentatte utsettelser
Medietilsynet har gitt Schibsted gjentatte utsettelser på salg av Polaris-posten.

Siden juni 2009 har Schibsted fått lov av Medietilsynet til å sitte på aksjene i Adresseavisen-eier Polaris. Egentlig skulle Schibsted ha solgt eierposten på 36,3 prosent av aksjene i Polaris, fordi Tilsynet mente at den norske mediekjempen har en for dominerende rolle i det norske mediemarkedet.

- To år etter at unntaket blir gitt, gir altså Medietilsynet en ny utsettelse på et nedsalg.

Avtalen med SEB
Schibsted Media Group har siden 2009 hatt en avkastningsavtale med SEB Enskilda AS om økonomisk eksponering mot 17.751.236 aksjer, tilsvarende 36,3 prosent av aksjene. Avtalen er forlenget flere ganger, men nå skal altså Schibsted selge posten.

Årsaken til utsettelsen var i utgangspunktet de vanskelige forholdene i aksjemarkedet i 2009, da finanskrisen inntraff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere