NA24.no

Schibsted ut av Budstikka

Sist oppdatert:
Schibsted har solgt seg ut av Asker og Bærum Budstikke. Men det påvirker ikke Medietilsynets holdning.

Schibsted har i dag solgt alle sine 1 039 560 aksjer i Asker og Bærums Budstikke ASA for 46 millioner kroner. Posten tilsvarer en eierandel på 10,1 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Kjøpere er Asker og Bærums Budstikke ASA og Stiftelsen Magnus Blikstads Stipendiefond. Den regnskapsmessige gevinsten for Schibsted vil være på 25 millioner kroner.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Årsaken til at Schibsted selger seg ut av Budstikka er for å redusere mediekonsernets andel i dagspresseopplaget. Med en eierandel i Budstikka på like over 10,1 prosent, er det en marginal justering av den andelen.

Påvirker ikke
I 2006 hadde Budstikka et opplag på 29.439 aviser og det nasjonale opplaget var på 2,7 millioner. Dermed reduserer Schibsted sin andel av opplaget med like over 0,1 prosent og har fortsatt et stykke igjen.

- De kan kjøpe og selge akkurat hva de måtte ønske. Om det vil påvirke noe i forbindelse med Media Norge-fusjonen kan jeg ikke si noe om, sier områdeleder i Medietilsynet, Gudbrand Guthus, til NA24 Propaganda.

- Det er snakk om like over 0,1 prosent av det nasjonale opplaget. Betyr det at Schibsted må selge større aksjeposter for å tilpasse seg eierskapsbegrensningene?

- Jeg klarer ikke å se det påvirker i den saken, men jeg kan ikke si noe mer på dette stadiet, sier Guthus.

Monty var interessert
Edda Media er største aksjonær i Budstikka og har tidligere indikert at de er interessert i å kjøpe seg opp til majoritetspost i mediehuset.

- Jeg vil ikke kommentere hvem vi har vært i kontakt med i denne prosessen, sier konserndirektør i Schibsted, Birger Magnus, til NA24 Propaganda.

- Hvordan vil dette hjelpe til med Media Norge-fusjonen?

- Det kan jeg ikke si. Vi vet ikke hvilke innvendinger Medietilsynet vil ha når det kommer til stykket.

Schibsted har en aksjepost på 34,3 prosent i Adresseavisen som også kan bli lagt ut for salg.

- Det er ikke utenkelig, men nå venter vi på Medietilsynets vurdering av saken, avslutter Magnus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere