*Nettavisen* Økonomi.

Schibsteds nye toppsjef

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Han er tøffere, villere og mer nytenkende, sier analytiker.

14.05.09 15:50

Styret i Schibsted har bestemt at Rolv Erik Ryssdal etterfølger Kjell Aamot som ny konsernsjef i Schibsted.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det opplyser selskapet torsdag ettermiddag.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Rolv Erik Ryssdal har vært tilknyttet Schibstedkonsernet siden 1991, de siste 10 årene i sentrale lederstillinger. Han har vært administrerende direktør i Schibsteds to største aviser; i svenske Aftonbladet i perioden 1999 - 2005, og i norske VG fra 2005 til 2008, skriver Schibsted.

Fra 2008 har Ryssdal vært sjef for de internasjonale rubrikktjenestene i Schibsted.

Overrasket
I det siste har det vært klart at valget sto mellom Ryssdal og Birger Magnus. Magnus har blitt fremholdt som favoritten til prestisjejobben, men spådommene ble gjort til skamme.

Henrik Schultz i Argo Securities innrømmer at han er overrasket når NA24 Propaganda tar kontakt.

- Jeg hadde en knapp på Birger Magnus, men Ryssdal er ikke et dårlig valg. Han var også en av mine favoritter, påpeker han.

Schultz mener Ryssdal er et mer spenstig valg enn Magnus.

- Der er nok mye av Kjell Aamot i Ryssdal. Han er tøffere, villere og mer nytenkende. Det at han også har en bakgrunn fra et redaksjonelt miljø, er absolutt et pluss.

Helbom
Den sittende konsernsjefen i Schibsted, Kjell Aamot, kunngjorde overraskende tidligere i år at han trekker seg etter 20 år i jobben. Opprinnelig skulle Aamot sitte fram til neste år, men Schibsted opplyser at Ryssdal tiltrer som ny konsernsjef 1. juni 2009.

NA24 siterte torsdag Dagens Næringsliv på at Birger Magnus ble sjef i Schibsted. Dette var den eneste saken vi fant verdt å sitere i DN torsdag, men den saken viste seg altså å være feil. Også Kampanje.com kunne slå fast med stor sikkerhet at Magnus skulle ta tronen, men de fikk heller ikke rett.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.