*Nettavisen* Økonomi.

Se, de erter Monty

Nå erter Telemarks lillesøster storebror Varden i en egenannonse. Se den her.

25.04.07 13:26

Konkurransen mellom avisene i Telemark er knallhard. De to dominerende avisene, Varden og Telemarksavisa, kniver om førsteplassen. Så langt er det Varden som leder med et opplag på 27 856, mot Telemarkavisas 22 363.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Utfordreren Telemarksavisa går ikke av veien for å komme med et stikk til hovedkonkurrenten. I en egenannonse i dagens avis er det kuttene hos eierne til Varden, Edda Media, som TA godter seg over.

«Sorry Monty»
Under tittelen «Sorry Monty» skriver TA at de er glade for å ha «norske, langsiktige og forutsigbare eiere». De fortsetter med dette stikket til kollegene «Slik kan vi konsentrere oss om det vi liker best; nemlig å lage en stadig bedre lokalavis for Telemark».

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Telemark Arbeiderblad)

Vardens klubbleder, Beate Framdal, sier hun er forbløffet over utspillet.

- Felles både for TA og Varden er at vi har lønnsomhetskrav fra eierne våre. Selv om vi er eid av to forskjellige aviskonsern så er det ikke noen detaljstyring, og muligheten til å lage gode lokalaviser har begge to. At TA ønsker å slå politisk mynt på at vi har utenlanske eiere får vi bare leve med, men A-Pressen ønsker også utbytte fra sine aviser, sier Framdal.

- Ville ikke gjort det selv
Hun sier de er vant til å bli sparket på leggen av «lillebror».

- Storesøster får finne seg i å bli sparket litt i leggen av lillebror. Det har vært en skarp konkurranse, hvor Varden de siste årene har vært størst. Når det er sagt, så kan jeg si at dette er noe Varden ikke ville gjort, selv om opplagssituasjonen var omvendt, sier Framdahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.