*Nettavisen* Økonomi.

Se, her signerer Petter 1300 bøker

– Når du ser pall på pall og tårn på tårn med usignerte bøker, blir du rimelige svett.

06.10.15 13:10
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=jPYuJj_GwzRJsDh1v9SXBftIOc04daDuyoM7NF8fOJvNlTF_C4Y8EIZhzED9gMOuMrtj_mhANLOd5OpqJFrEX0QxfMoMHlxj&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Petter Stordalen er svanger med ny bok. Førsteopplaget er på 30.000 bøker. I boken forteller forretningsmannen om raidforsøk, dobbeltmoral og milliardavtaler.

Da boken ble lanserte i sosiale medier, lovet hotellkongen å signere de 500 første bøkene som blir solgt. De samme gjorde han med bøkene som ble forhåndssolgt til Nordic Choice Club-medlemmer.

Det skulle han kanskje aldri ha gjort. Responsen ble enorm.

Mandag måtte Petter Stordalen signere 1300 bøker.

– Hvor lang tid brukte du?

– Jeg regnet på det faktisk. I snitt brukte jeg sju sekunder på hver bok. Med nesten 1300 bøker til signering tok det meg rundt to og en halv time. Og da snakker vi kontinuerlig signering uten kaffepause. Det høres kanskje ikke så lenge ut, men når du ser pall på pall og tårn på tårn med usignerte bøker, blir du rimelige svett, sier Petter Stordalen til Nettavisen.

– Hvordan fikk dere det til?

– Vi rigget oss opp som et samlebånd. Noen flyttet paller, andre løftet bøker, jeg signerte og sistemann på rekka pakket bøkene klar for utsendelse. Når du skal signere over 1000 bøker på rekordtid, er du avhengig av effektivt teamwork. Det var i grunn ganske gøy. Vi pratet og pakka, mens jeg signerte for harde livet, fortsetter han.

Men signeringen er ikke et avsluttet kapittel. Stordalen lover mer svette.

– På lørdag er det duket for boklansering på Litteraturhuset i Oslo. Der kan de som vil ta med seg boka si eller kjøpe den der, og få den signert. Der skal jeg lese et utdrag og rikker meg ikke før alle som vil har fått signert boka si, sier han.

– Jeg håper selvfølgelig at noen tar turen. Hvis ikke, byr jeg på en eksklusiv høytlesningssekvens for personalet på Litteraturhuset, fortsetter han.

Boken til Petter Stordalen er utgitt på Aller Forlag og er et samarbeid med Jonas Forsang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag