*Nettavisen* Økonomi.

Se og Hørs eier taper stort

Digitale tap og mindre pluss i Se og Hør gir minus for vanligvis lønnsomme Norsk Aller.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Fredag skrev NA24 at sjefredaktør Odd Johan Nelvik forlater Se og Hør med et tosifret antall millioner i sluttpakke, samtidig som Aller-konsernets fremste pengemaskin viser stadig svakere inntjening.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Nå viser det seg at svakhetstegnene også synes godt i konsernregnskapene til Norsk Aller, som i tillegg til Se og Hør driver en rekke medievirsomheter, blant annet ukeblader, trykkeri og digitale medier.

Pluss til minus
På konsernbasis gikk Norsk Aller med et underskudd før skatt på 11,0 millioner kroner i sitt siste regnskapsår, som ble avsluttet 30. september 2007. Det var en markant forverring fra et overskudd på 131,4 millioner året før.

Gjennom mange år har resultat før skatt alltid ligget godt over 100 millioner kroner.

Digital minus
Tallene de siste årene er imidlertid sterkt påvirket av konsernets finanstransaksjoner. Ser man på driften, viser den et overskudd på 16,1 millioner siste regnskapsår, men også det er markant svakere enn året før, da tallet var pluss 47,3 millioner.

Omsetningen viste derimot fremgang, fra 1.293 til 1.364 millioner kroner.

Når det gjelder svekkelsen av driftsresultaet, peker styret på satsningen på digitale prosjekter som ikke har slått til og har belastet konsernet med et underskudd på 56 millioner kroner.

Fra før er det kjent at Aller i fjor avviklet satsninger innen digital radio og TV.

I årsberetningen forteller styret om skjerpet konkurranse på avis-, blad- og annonsesiden, men venter likevel fortsatt god lønnsomhet fra forlagsvirksomheten. Styret forventer bedre lønnsomhet fra mobil- og internettvirksomheten kommende år.

Norsk Aller er en del av mediekonsernet til den danske Aller-familien, og Erik Aller er styreleder i det norske datterselskapet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Norsk Aller eier indirekte 20 prosent av NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.