NA24.no

Økokrim
Økokrim Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Se og Hør betaler bot

Sist oppdatert:
Se og Hør betaler boten etter at de betalte penger til Ole Christian Bach på rømmen.

Aller Media, som eier Se og Hør, har vedtatt et forelegg på 350.000 fra Økokrim, ifølge en pressemelding tirsdag kveld.

Økokrim mener Se og Hør i 2005 bidrog med penger til den nå avdøde Ole Christian Bach, som da var på flukt.

I pressemelding heter det at Aller Media mener at Se og Hør verken direkte eller indirekte har hjulpet Ole Christian Bach mens han var på flukt. Tvert imot hadde bladet gjennom flere reportasjer et kritisk søkelys på Bachs virksomhet. I den forbindelse betalte Se og Hør honorar for tips og bilder om Bach, da redaksjonen vurderte dette som nyhetsmessig svært interessant.

Dersom det er slik at deler av disse beløpene har tilflytt Bach selv er dette beklagelig, men Aller Media mener at Se og Hør ikke kan lastes for dette, ifølge pressemeldingen.

Når Aller Media i dag allikevel har meddelt Økokrim at selskapet har besluttet å vedta forelegget, skyldes dette i hovedsak hensynet til kildevernet. I tillegg ville en videreføring av saken medført bruk av betydelige ressurser. Saken er også nå blitt nærmere fem år gammel, påpekes det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere