NA24.no

Se og Hør-kjøperne gir blaffen

Sist oppdatert:
Kjendisbladets arbeidsmetoder er totalt uakseptable, men vi bare må ha det. Sjekk NA24/Refleks' store Se og Hør-undersøkelse.

Av de over tusen personene som siden fredag har svart på Refleks' og NA24s undersøkelse av holdningene til Se og Hør, mener over to tredeler at arbeidsmetodene til bladet er «helt uakseptable».

NA24 - din næringslivsavis

Respondentene i undersøkelsen hadde negative holdninger til Se og Hør allerede før avsløringene i Håvard Mælnes' bok «En helt vanlig dag på jobben».

Les: Alt om Se og Hør-boken

- Disse holdningene har blitt enda dårligere, nesten ned til et absolutt nullpunkt i etterkant av saken, sier markedsanalytiker i Refleks, Anne Britt Færaas, til NA24.

Ikke overrasket
Likevel er det bare 13 prosent av respondentene som oppgir at de er svært overrasket over avsløringene av Se og Hørs arbeidsmetoder.

Mer enn to tredeler er ikke overrasket i det hele tatt.

Mangelen på overraskelse gjenspeiler seg også i svarene til de faste kjøperne av Se og Hør. De fleste av disse oppgir nemlig at de - til tross for de «uakseptable arbeidsmetodene» - vil fortsette å kjøpe bladet.

Vil kjøpe bladet tross alt
Bare blant de som leser Se og Hør en sjelden gang - for det meste menn - oppgir en stor andel at avsløringene vil få en konsekvens for deres Se og Hør-vaner; at de vil slutte å lese bladet.

- 60 prosent av alle respondentene i undersøkelsen svarer at det er stor sannsynlighet for at de vil fortsette å kjøpe Se og Hør i fremtiden, uavhengig av hvor mange antall eksemplarer de kjøper hver måned, oppsummerer Anne Britt Færaas i Refleks overfor NA24.

Sladderhunger
Færaas presiserer at undersøkelsen kun er representativ for de som har svart, men om den leses som allmenngyldig tilsier den at Håvard Melnæs' skandalebok vil ha liten innvirkning på salget av Se og Hør.

- Vi er sladderhungrige, konstaterer Færaas.

Det har ikke lyktes NA24 å få noen kommentar fra Se og Hørs sjefredaktør Odd Johan Nelvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere