NA24.no

Se og Hør skal avsløres - igjen

Sist oppdatert:
Dypdykk i Se og Hør kommer i bokform mandag. Elsker du Se og Hør?

Gravejournalisten Arne O. Holm har skrevet bok om ukebladet Se og Hør.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Holms bok har fått tittelen «Ja, vi elsker Se og Hør. Hemmeligheten bak verdens største ukebladsuksess».

Vil du lese enda en bok om ukebladet? Si din mening nederst.

Dypdykk
Holm har lest seg gjennom 11 årganger av Se og Hør, nærmere bestemt 732 utgaver, for å finne ut hva som skal til for å lage verdens største ukebladsuksess. Hvem er det som kommer på forsiden og hvilke historier er det som skildres? Målet er å forstå hvorfor vi nordmenn kjøper og leser bladet.

- Mens Håvard Melnæs bok «En helt vanlig dag på jobben» hadde mye om kjendisene i Se og Hør handler dette mer om etikk og arbeidsmetoder ovenfor folk som ikke er medievante. Jeg tror alle som leser bladet kan ha stor interesse av å se hvilke metoder Se og Hør bruker og hvordan historiene er jobbet frem, sier informasjonssjef Silje Utkilen i Kagge Forlag til NA24 Propaganda.

- Håper på oppslag
Utkilen mener boken bør åpne for debatter.

- Ja, vi synes det er mye stoff her som bør debatteres. Boken tar opp flere omstridte temaer, både Se og Hør og ofrene for deres journalistikk får komme til orde, sier Utkilen.

I følge forlaget går «Ja, vi elsker Se og Hør» bak mytene om glad-bladet og forteller deg historiene Se og Hør ikke vil fortelle deg.

Boken trykkes i et førsteopplag på 7500 eksemplarer.

- Det er umulig å si hvor mye en slik bok vil selge, men vi trykker etter hva vi tror er realistisk. Men man vet aldri, Melnæs-boka solgte langt mer enn det vi opprinnelig trykket, sier Utkilen.

Her er forsiden til «Ja, vi elsker Se og Hør».

Arne O. Holm er kjent som undersøkende journalist i både Dagbladet, Dagens Næringsliv, og Brennpunkt (NRK) og har vært redaktør i Svalbardposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere