NA24.no

Second Life bare en forsmak

Sist oppdatert:
- Fremtidens markedsføring er tredimensjonal.

Mange av verdens mest anerkjente selskaper har toget inn i den virtuelle verdenen Second Life (SL), et dataspillunivers som ligner en slags cyber-kopi av vår virkelige verden.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Til tross for store investeringer i virtuelle øyer og mer eller mindre avanserte bygninger, har markedsføringsgevinsten, i alle fall målt i antall virtuelle besøkende, vært minimal.

3D er fremtiden
- Å få flest mulig besøkende er heller ikke poenget, sier Andreas Thue i Text100, PR-selskapet som har jobbet mest med SL i Norge.

- Det viktigste perspektivet er at det er en forsmak på utviklingen som vil komme på Internett, utviklingen beveger seg mot et tredimensjonalt perspektiv. Flere bedrifter, som Reebok, bruker SL som et virtuelt showrom der de viser frem hva de driver med, som et alternativ eller komplement til nettsidene sine, sier Thue, og legger til:

- Andre bruker det til å teste produkter. For eksempel har Toyota testet mange bilmodeller her. SL er en viktig forsmak på det som kommer, det er viktig å holde seg informert. Vi gikk inn for å lytte og å lære. Som en stor internasjonal bedrift har vi også hatt nytte av å ha mange globale møter der, avslutter han.

Virtuell hotell testing
Tanken er at man istedenfor å måtte oppsøke en butikk, logger seg på SL og lar sin selvopprettede dataanimerte figur, en såkalt avatar, stikke innom et virtuelt showrom. Her kan man så prøve ut en tredimensjonale sko, hotell eller biler. Men hvorvidt den virtuelle opplevelsen av disse modellene lar seg overføre på den virkelige verden, er vel kanskje diskutabelt.

- Vi bruker ikke veldig mye penger på Second Life, og tror ikke nødvendigvis at dette er stedet alt kommer til å skje fremover. Vi er der mest for å få erfaring med 3D og hvordan jobbe i dette formatet, sier NRKs nettsjef, Bjarne Andre Myklebust.

Det kan være et nyttig perspektiv. I begynnelsen av juli rapporterte nemlig magasinet Advertising Age at Second Life allerede var i ferd med å bli gårsdagens nyhet på 3D-fronten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere