*Nettavisen* Økonomi.

Seerne flykter fra Thomas og Harald

Foto: NTB Scanpix

Baksmell for «Senkveld».

14.10.13 18:43

«Senkveld med Thomas og Harald» har gått på TV 2 siden 2003. Årets sesong har fått en treig start.

Jubilanten leverer sine dårligste tall siden 2005. Det viser tall mediebyrået MEC har utarbeidet for Nettavisen.

Sesongen så langt har «kun» hatt 593.000 seere i snitt. På tilsvarende periode høsten 2012 hadde programmet til sammenligning 652.000 seere.

Etterlyser endring

- Dette er ikke hyggelige tall for TV 2. Det har dessverre vært litt varierende kvalitet mellom programmene, sier Per Christian Strand Teslo, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

Programmet fredag kveld hadde «kun» 534.000 seere. Teslo omtaler tallene som «en betydelig nedgang».

- Dette er ikke hva TV 2 ønsker seg. Kanskje man nå bør gjøre noe med programmet. «Senkveld» skal være en av flaggskipene til TV 2, sier eksperten.

Hva synes du om «Senkveld» på TV 2? Si din mening i kommentarfeltet!

Programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg har størst nedgangen blant yngre seere, mens det i aldersgrupperingene over 50 år er mindre nedgang, viser tallene.

Må fornye gjestelisten

TV-ekspert Kristine Stordal i MEC er enig med Teslo i Carat.

- Nå har dette gått i noen år, så det er kanskje litt begrenset med gjester man har å ta av. Det er noen personer som har vært der noen ganger for mye. Man sitter igjen med en følelse av at man har sett programmet før. Det blir spennende å se hva de komme til å gjøre under OL, sier Stordal til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Hun understreker at det ikke bare er «Senkveld» som opplever nedgang.

- Den totale TV-seedingen har gått litt ned så langt i år, så det er naturlig at alle programmer mister seere. Generelt er tallene mer ustabile nå enn det de har vært, fortsetter TV-eksperten.

Venter flere sesonger

«Senkveld med Thomas og Harald» har tradisjonelt vært et av de mest sette på TV 2 og har hatt et seertall på mellom 700 000 og 800 000. Programmet er en etterfølger av «Senkveld med HC og Tommy».

På tross av en fallende kurve for det populære programmet tror Stordal i MEC at programmet ikke blir tatt av luften med det første.

- Litt avhengig av hvordan utviklingen er, så er det i hvert fall ikke slutt enda. Det henger litt sammen med hva de andre kanalene gjør. Dette er også et program man ikke trenger å følge fra gang til gang. Det er også en av grunnene til at det er så store variasjoner fra uke til uken, sier hun.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

I TV 2 vil man vente litt med å gjøre opp status for denne sesongen.

- Landskampen i fotball på fredag hentet godt med seere både fra NRK1 og TV 2, så det er forklaringen på at «Senkveld»-tallene på fredag var en god del lavere enn uken før. Også «Skavlan» og «Nytt på nytt» mistet seere til landskampen. Hva snittet for inneværende «Senkveld»-sesong blir vet vi ikke før sesongen er slutt i desember, men vi har god tro på at jubileumssesongen vil gjøre det bra. Det er mye moro i vente de neste fredagene, og det selges godt med billetter til jubileumsshowet i Spektrum. Senkveld-fansen kan glede seg til mange nye sesonger med Thomas og Harald på TV 2 på fredagskvelden, sier Bjarne Laastad, assisterende kommunikasjonssjef i TV 2, til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.