NA24.no

Seerne raser mot TV 2

Sist oppdatert:
TV 2 ble torsdag kveld nedringt av folk som klaget på programmet «De syv dødssyndene». Men TV-kritikerne jubler.

(SIDE2:) Det har vært en travel natt for nattevakten i resepsjonen til TV 2. «De syv dødssyndene» med Kristopher Schau førte til en rekke telefoner både før og etter programmet ble sendt.

Se video nederst i saken!

Vil stoppe programmet
Vakten forteller at det før premieren også var forsøk på å få stoppet programmet. Det er i så fall ikke eneste plassen folk protesterer mot Schau & co.

Les også:- Som å dra en laks ut av rumpa

På nettsiden Opprop.no er det samlet over 11.000 underskrifter mot programmet, satt i gang av Familie og medier. De har også startet en sms-aksjon for å få fjernet «Dødssyndene»

- Vi er forberedt på at det kommer reaksjoner på programmet. Dette er et satirisk dokumentarprogram som fokuserer på negative sider ved den kristne kulturarven. Det ligger i sakens natur at dette vil skape reaksjoner, sa presseansvarlig i TV 2 Alex Iversen til Side2 torsdag da det ble kjent at kanalen har fått en rekke reaksjoner før programmet hadde hatt premiere.

Også Side2 har mottatt en rekke mailer der folk klager på programmet de ikke har sett.

Les også:Sterk vrede mot Schaus synder

«Jeg skjønner ikke hva dere vil med å sette opp en slik serie. Vil dere virkelig utfordre Den Hellige Gud? Vil dere møte kristne med fullstendig mangel på respekt for andre menneskers tro?», står det i en mail.

En annen skriver:

«Jeg kan garantere at min tid med TV 2 er over.. Tro hva dere vil, men dette tar jeg dyp DYP avstand fra!! Og jeg er ikke alene».

Kritikerne jubler
Der enkelte seere er misfornøyde er TV-kritikerne desto mer positive.

Både Dagbladet, VG og Aftenposten lar seg imponere av Schaus program.

«Dødssyndene» er bygd opp som en kombinasjon av reiseprogram, dokumentar og svart humor, som fungerer overraskende bra, skriver Aftenposten. VGs TV-anmelder Jan Ovind utroper Kristopher Schau til kveldens TV-dronning og skriver at Schau er en «modig nåtids-Roald Amundsen på vei over vidder vi ikke frekventerer». Dagbladet skriver at programmet er «Morsomt, litt ekkelt og på ingen måte sjokkerende»

I torsdagens premiere tok trioen for seg synden forfengelighet. Blant annet fikk man se Schau gjenskape sin egen penis og gjennomgå en hakeoperasjon.

Se programmet på SUMO

Se video av Schau på operasjonsbordet:

195914


Les mer om kjendiser her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere