Seerne rømmer «Okkupert»

FENGER FÆRRE: «Okkupert» på TV 2 sliter med fallene oppslutning.

FENGER FÆRRE: «Okkupert» på TV 2 sliter med fallene oppslutning. Foto: Tv 2

En kvart million har forlatt tidenes dyreste TV 2-serie.

19.10.15 11:52

Dramaserien som skulle nagle nordmenn til sofaen er i ferd med å miste grepet. Etter rekorden på premieren har interessen stupt. Mer enn en tredjedel av seerne har forlatt serien.

Tredje episode av «Okkupert» ble sett av 413.000 nordmenn søndag kveld. Det viser ferske tall fra mediebyrået Carat.

– Dette er et seertall TV 2 ikke er fornøyd med. De forventer at den skal samle en halv million seere. Serien mangler kanskje en nerve som gjør at seerne velger å følge fortsettelsen, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i Carat.

Til sammenligning ble premieren sett av rekordsterke 663.000 nordmenn.

Les mer: TV 2 okkuperte halve TV-Norge

TV 2 kan heller ikke trøste seg meg at flere velger å se den påkostede serien i opptak. På lik linje med livesendingene samler serien også her stadig færre seere. Det samme gjelder reprisene av serien.

– Dette viser at det er en jevn nedgang i interessen rundt serien, sier Per Christian Strand Teslo i Carat.

Han tror TV 2 med fordel kunne sendt serien tidligere på kvelden for å samle flere seere. I dag sendes den for sent for mange seere, mener han.

– Kanskje TV 2 kunne ha flyttet den til tirsdagen som er en «Farmen»-fri dag, fortsetter Teslo.

Tross fallet, TV 2 er fornøyd med seertallene på serien. Kanalen forteller at det har vært viktig for TV 2 å bygge en sterk søndag.

– Noe vi har klart denne høsten. «Farmen» er i storform og «Okkupert» leverer lagt over normalen for dette sendetidspunktet. Vi så også med Frikjent at denne falt de første ukene og at seingen spredte seg over tid. Derfor er vi veldig godt fornøyde med de totale seertallene, såkalt «Total Screen Rating», for «Okkupert». Første episode er så langt sett av 939.000 seere, mens den andre er sett av 772.000 seere så langt. Dette er tall som inkluderer førstegangsseing, opptak, reprise og seing på TV 2 Sumo, sier kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV 2 til Nettavisen.

Les også: Krisetall for Atle Antonsen

Saken oppdateres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.