NA24.no

Selger Dagbladet til utlandet

Sist oppdatert:
Avishuset får ny eier.

Det er det danske mediekonsernet Aller som nå overtar avisen og det skal ha vært uenighet om verdien på mediedivisjonen til Berner Gruppen.

Etter hva Nettavisen erfarer snakker man om en pris som skal ha vært lavere enn det som først ble antydet. Det har i lengre tid pågått eksklusive forhandlinger mellom partnerne.

John Arne Markussen, sjefredaktør i Dagbladet, ønsket torsdag morgen ikke å kommentere saken.

Blir langt større

Det var Kampanje som avslørte at Berner Gruppen ville selge papiravisen Dagbladet og nettsatsingen Dagbladet.no. Prislappen skal ha vært mellom 300 og 400 millioner kroner.

- Nå vet jeg ikke hva de har betalt og kan ikke vurdere det ut ifra pris. Dagbladet er et spennende medieselskap, spesielt på digitale plattformer. Dette gir muligheten til å utvikle de merkevarene Aller sitter på fra før. Dette er den trafikkmaskinen Aller trenger og dette kan føre til at nisjesatsingene til selskapet blir langt større på kort tid, sier Lasse Gimnes, kommunikasjonsrådgiver og daglig leder i konsulentselskap GimCom, til Nettavisen.

- Med dette er Aller oppe i eliteserien i nettrafikk. Sånn sett er det bare gratulere med et meget spennende kjøp, fortsetter han.

Gimnes viser blant annet til Dagbladets nummer tre posisjon på nett.

- Hva skjer med papiravisen?

- Potensialet ligger på det digitale. Når man snakker om papirproduktet handler det om å spille best mulig defensivt, sier han.

Vanskelig å være alene

Dagbladets papiravis var i mange år Norges tredje største avis målt etter opplag, etter Aftenpostens morgenutgave og VG.

VG-redaktør Torry Pedersen mener Allers oppkjøp av Dagbladet er logisk.

- Sett utenifra virker det fornuftig at Dagbladet får en partner. Det er vanskelig å være alene i det mediemarkedet vi befinner oss i nå, sier han til Nettavisen.

- Aller har sin styrke på ukepresse. Det kan bli en utfordring å kombinere dette med nyheter, fortsetter han.

Administrende direktør Roger Hansen i Aller ønsker ikke å kommentere kjøpesummen overfor Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere