*Nettavisen* Økonomi.

«Selger dette for husfredens skyld»

Foto: (finn.no)

Her er noen av de sprøeste annonsene på Finn.no.

17.06.12 21:07

Hittil i år er det blitt publisert over 800.000 privatannonser på torget på finn.no. Totalt legges det ut over 80.000 annonser per uke. Det vil si at du kan gjøre noen skikkelige bruktkupp.

Men innimellom de seriøse annonsene ligger det noen tilbud som skiller seg ut. Nedenfor kan du se et knippe innstikk som garantert får deg til å trekke på smilebåndet.

Millionbutikk
Finn.no har spesialisert seg på annonser og tjenester for kjøp og salg mellom privatpersoner, samt små og store bedrifter. I dag besøkes tjenesten av mer enn 4,1 millioner unike brukere hver måned

Selskapet eies av Media Norge, og omsetter for mer enn 700 millioner i året.

Markedsplassen er ikke bare opptatt av trygg handel, men har også som mål å være underholdende. Likevel har de strenge kontroller - og det er ikke hva som helst som kommer på trykk.

- For eksempel slipper vi ikke gjennom ting som alkohol, tobakk, legemidler, eller ting som kan virke støtende eller sexleketøy. Vi må følge lover og regler. Utover det, er vi en markedsplass som fremmer variasjon, og er for folk flest. Ting som skal selges må selvsagt også være reelle saker og ting, sier pr.- og informasjonssjef Lene Kallum til Propaganda.

Dette gir klikk
Kallum opplyser at annonser som får spesielt mye klikk, er ting som legges ut med morsomme bilder, eller en litt kreativ annonsetekst.

- Det som er morsomt eller emosjonelt, og noe som vekker en reaksjon hos folk får mye oppmerksomhet. Det kan være en rar ting, som nakendrakten. Erfaringsmessig vil folk underholdes, og folk klikker mer på slike type annonser. Det er ikke rom for at alle kan drive med sånt, men de får mye klikk. Hvis noe er spesielt attraktivt, eller det handler om merkevarer så gir det også en del klikk, sier Kallum, og legger til:

- Også er det sesongbasert, vi søker etter mye bunader i mai, og mye etter snøfresere når høsten nærmere seg. Nå er det mye søk på kajakk, sykkel og gressklipper. Det kan være lurt å legge ut det du ønsker å selge når det er høysesong.

Selv om en kreativ annonse kan gi et raskere salg, kan de ekstremt fikse kunngjøringene bli stoppet:

- Vi har annonsekontroll på torget, og da en manuell kontroll hvor alt blir sjekket. Det er en omfattende jobb. Innimellom slipper det da naturlig nok inn ting som ikke bør være på Finn også, sier Kallum.

HER ER NOEN EKSEMPLER PÅ FESTLIGHETER SOM FÅR MYE OPPMERKSOMHET:

OGSÅ EN GRUNN...
Disse sofaene skal selges av en enkel og ærlig grunn: «selger mine to sofaer fordi jeg er drit lei dem!», skriver kvinnen.

Klikk på bildet for å forstørre.

NAKENDRAKT:
Med denne kan du gå «naken» hvor som helst. Finnes både i mann og kvinne. Slik lyder beskrivelsen: «Naken mann kostyme Str S/M og L/XL. Frakt kommer i tillegg.»

Prisen for å sprade rundt i denne er 299 kroner.

SKILSMISSESENG:
Denne mannen selger sin dobbeltseng på grunn av skilsmisse og flytting. Han påpeker i den sammenheng med at sengen har vært veldig lite i bruk!

Klikk på bildet for å forstørre.

ANNERLEDES MØBELSALG:
«Gamle møbler og ting selges på Grønland for husfredens skyld!», innleder denne kvinnen, og beskriver videre:

«Noen selger ting etter skilsmisse, andre (som meg) for å BEVARE forholdet! Gubben holder på å bli gal av alt krimskramset mitt (som jeg for øvrig selv elsker), men også grunnet flytting må vi kvitte oss med litt møbler og ting.

SOLGT! Gammelt, solid skrivebord i heltre selges billig kr 450, eller gi bud! Det er tungt så man må være to for å bære. (Hvilket forklarer hvorfor jeg må selge det; gubben nekter å bære det en gang til) Det er et gammelt men pent brukt skrivebord, har et par tegn på slitasje på toppen, men dette kan fikses med lett behandling med fint sandpapir, samt litt treolje el.l. (eller gjøre som meg; ha en liten duk på ;)) Jeg er kjempeglad i skrivebordet og har hatt det med meg på flyttelass tidligere, men nå skal vi altså flytte og jeg klarer ikke å bære det alene ;) SOLGT!

Jeg har flere ting jeg skal selge (dvs. jeg må leie meg egen bod om jeg vil beholde det, da min kjære samboer nekter meg å ta det med) disse legges ut fortløpende så snart jeg har bilde»

GÅR ALDRI LEI:
Borat-drakten er fremdeles populær. Beskrivelse: Verdens mest kjente trusetype - garantert. Borat spesial...faktisk ett lisensprodukt, heter det i annonsen. Prislapp: 149 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

AFTEN MED PUS:
«Romantisk aften med lidenskapelig pus gis bort», er tittelen på denne annonsen.

Beskrivelse
KamikazeWilder er en kattepus som er dyrisk glad i barn. Hun er vill, leken, gal, lidenskapelig og kjælen..!

«Nå er hun i tenårene og kjenner allerede sin biologiske klokke tikke. Altruistisk som hun er, har hun tenkt å adoptere bort sine barn i fremtiden, slik at barnløse katter og katteløse mennesker kan få glede av dem. Hun har imidlertid hørt at kasteløse katter er under paria og derfor blir henrettet til tider. Dette ønsker hun ikke for sine barn. Av den grunn er hun på utkikk etter en kjekk hannkatt av bedre kaste, ettersom disse etter sigende har lettere for å finne en ny familie og beholde sine 9 liv. Personlig foretrekker hun Bengalere. Masse hår er et MUST-asj, men skallet er heller ikke å forakte. Lange turer i skog og i trafikken er et pluss, men sløving i sofaen og ved matskåla er også å foretrekke. Med dette oppfordres alle rasekatter til å carpe diem og få sitt livs aften, samt pene barn. Førstemann til mølla!

Ny eller brukt: Ny»

Klikk på bildet for å forstørre.

GENIAL, ELLER UNØDVENDIG?
Flyende massasjestol kan du skaffe deg på Finn for 299 kroner. Her er informasjonen som følger: «Artig Massasjestol som kan brukes på både vann og på land, den har også innebygde høyttalere med mulighet å koble til MP3 spiller Oppblåsbar, portabel, multimedia massasjestol Kompakt, lett og veldig transportabel Kan benyttes i svømmebasseng, vann, sjø, hjemme og i hagen Fire innebygde vibrerende massasjeputer Innebygget massasjekontroller for valg av forskjellige innstillinger, posisjon, styrke og timer Innebygde høyttalere for lytting av musikk Hurtig installasjon, ferdig oppsatt på under 15 minutter»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.